Programajánló

2023.09.20. 06:18

Nagyváradon is megszervezik az Európai Kutatók Éjszakáját

A Nagyváradi Állami Egyetemen ad otthont az ország legismertebb és legrégebbi tudományos és ismeretterjesztő rendezvényének, az Európai Kutatók Éjszkájának. Az eseményt az egyetem sportcsarnokában szervezik meg szeptember 29-én 17-22 óra között, melyre várnak minden tudomány és kutatás iránt érdeklődő felnőttet, fiatalt és gyermeket.

A rendezvényt 2005-ben szervezték meg először az Európai Bizottság kezdeményezésére, és azóta is nagy népszerűségnek örvend, hiszen így a tudomány mindenki számára elérhetővé válik. A kutatók éjszakáján a látogatók az oktatást szórakoztatással ötvöző tudományos tevékenységekben, kiállításokon, interaktív kísérletekben, konferenciákon, bemutatókon, játékokon, vetélkedőkön vehetnek részt. Továbbá versenyek és meglepetések fűszerezik a rendezvényeket nem csak Nagyváradon, hanem a további 27 romániai partnertelepülésen is. Az egyes városok programjairól és tevékenységeiről a noapteacercetalorilor.eu oldalon olvashatnak bővebben. A váradi rendezvény részleteit hamarosan közlik a szervezők. A belépés mindenhol ingyenes.
A rendezvény világszerte évente több mint 1,5 millió látogatót vonz. Az Európai Kutatók Éjszakája 2023-as kiadását 26 országban rendezik meg, több mint 400 európai városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában