MCC

2023.09.25. 10:21

MI a jövő? Kerekasztal-beszélgetés a mesterséges intelligenciáról (MI)

A gépi tanulás egyik napról a másikra robbant be az életünkbe, az elmúlt években olyan hihetetlen fejlődésen ment át, ami mára az egyik legvitatottabb témává tette, de abban nagyjából egyetértés mutatkozik, hogy hamarosan olyan megkerülhetetlen és hétköznapi technológiai megoldássá válik, mint ma az internet.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) nagyváradi képzési központjában (Körös/Tudor Vladimirescu utca 6. szám) szeptember 28-án, csütörtökön 18 órától szervezendő beszélgetésen W. Szabó Péter (MI-kutató, a Tengr.ai alapítója, kutatási területe a felhasználói élmény javítása gépi tanulás segítségével), Vadászi Zsolt (MI-fejlesztő, mérnök, informatikus, jelenleg a Délkelet-Ázsiában működő Grab szervezet részére fejleszt MI alapú jelzőtábla-értelmező rendszereket) és Kapy András (autóipari szoftvereket fejlesztő mérnök, vállalkozó, az elmúlt 20 évben több eltérő szakágban dolgozott, mint az outsourcing, robotika, termékfejlesztés, orvosi eszközök vagy SaaS.) számtalan MI-t érintő kérdésre keresik majd együtt a választ: Hogyan befolyásolja az MI a munkahelyeket? Milyen új készségek lesznek fontosok a jövő munkaerőpiacán? Hogyan lehet kezelni a MI-rendszerekben rejlő előítéleteket és diszkriminációt? Melyek az MI-ben rejlő társadalmi és piaci lehetőségek, biztonsági veszélyek? Kik lesznek az MI térnyerésének vesztesei, és kik nyernek mindebből? Mi az MI jövője? MI a mi jövőnk? A beszélgetést követően lehetőség nyílik megtekinteni a Tengr.ai robotkart is. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a Facebook-oldalon – áll a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában