Bővítés

2023.09.13. 18:53

Megvannak a megyei kórház bővítésének kivitelezői

Aláírták a Bihar Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-szakrendelőjének bővítésére vonatkozó szerződést, tájékoztat közleményében a nagyváradi polgármesteri hivatal.

BN-összeállítás

A nagyváradi önkormányzat aláírta a kórházbővítési szerződést a Precon Transilvania, a Lemacons, a Termoline, a Romger General Trade & Consulting, az Al.Se.Ro Impex és a Medical Gazplus cégekkel. Ez a konzorcium fogja felépíteni a Bihari Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház B épületének bővítéseként az új járóbeteg rendelőt. Dózsa György utca 65. szám alatt található új ambulancia európai uniós forrásokból és az önkormányzat saját költségvetéséből valósul meg. A kórházépületet a nyugati és északi oldalon bővítik, az új épület a gépkocsibejárók , a parkoló és a zöldövezet egy részét, valamint a kórház melletti bekötőutat is elfoglalja majd.  „Erre az új ambulanciára azért van szükség, mert a jelenlegi, Fő utcai járóbeteg rendelő nem nyújt optimális körülményeket azoknak, akik átlépik a küszöbét, ugyanakkor az adminisztrációs központnak is megfelelő helyen kell működnie. Az ambulancia mellett megépül a kórház parkolóháza is, amelyet egy gyalogos átjáróval kötnek össze az új épülettel. Amikor a parkoló és az ambulancia is elkészül, valamint a kórház A és B épületének fűtési rendszerének a rehabilitációja is befejeződik, akkor majd elmondhatjuk, hogy a kórház európai színvonalú körülményeket biztosít” – idézi a közlemény  Florin Birta, Nagyvárad polgármesterének a szavait.

A projekt magában foglalja a járóbeteg-szakrendelő működéséhez szükséges orvosi berendezések és bútorok, valamint nem orvosi bútorok beszerzését is. A projekt szerint egy előcsarnokkal bővítik a kórház főépületének bejárati részét az alagsorban, itt helyezik el a felvételi/kiutalási irodákat. A betegek és az egészségügyi személyzet számára öltözőt, rendelőket, valamint a nyugati oldalon közvetlenül a külső oldalról egy bejáratot létesítenek a fertőző betegeket és a tüdőbetegeket fogadó rendelőkhöz. A földszinten lesz a poliklinika, amelyet összekötnek a meglévő B-épülettel. Innen lehet majd feljutni a felsőbb emeletekre, illetve lesznek a betegek és az egészségügyi személyzet számára kialakított mosdók is. Ugyanezen a szinten lesznek a szakrendelők: ortopédia, sebészet, belgyógyászat, endokrinológia, neurológia, kardiológia, idegsebészet, plasztikai sebészet, sebészet és urológia. Az első emeleten a földszinthez hasonlóan az ambulancia működik majd. Az épületben egy lépcsőház és három lift lesz. Az adminisztrációs részleg a második emeleten kap majd helyet, míg az intenzív osztály a 3. emeletre kerül. A kivitelezési szerződés értéke 44.127.364 lej lej áfa nélkül és uniós forrásból valósul meg. A tervezett épület 5.491 négyzetméteren terül majd el, a kivitelezési időszak 18 hónap. A polgármesteri hivatal közleménye emlékeztet arra, hogy hamarosan elkezdődik a megyei kórház mellett a parkolóház építése is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában