Terítéken a színház!

2023.09.13. 16:38

Megtartották az első Szigligeti Pikniket

Évadnyitó és -hirdető szabadtéri rendezvényt szervezett a nagyváradi Szigligeti Színház szeptember 12-én Szigligeti Piknik – Terítéken a színház! elnevezéssel.

BN-összeállítás

Az évadköszöntő esemény az A padlás című darab nyílt próbájával indult a színház épületében. Mint kiderült, a társulat új évadterve kicsit gondűzőbbre, könnyedebbre sikerült. Szilveszterre a Csárdáskirálynő című operettel készül a társulat. Jövő tavasszal pedig Bertolt Brecht Állítsátok meg Arturo Uit! című darabját mutatják be a stúdióban, és egy meglepetés stúdiódarabbal is készülnek. A nagyszínpadon mutatják be az Alice csodaországban című előadást is, amelyet Zsótér Sándor Kossuth-díjas rendezővel visznek színpadra.  

 

A rendezvény a színház épülete mögötti téren folytatódott a Lilliput Társulat és a Nagyvárad Táncegyüttes produkcióival. Elsőként Botházy-Daróczi Réka, a Lilliput Társulat vezetője ismertette az évadtervet, majd néhány részletet mutattak be a sikerdarabokból, amelyeket az új évadban is műsoron tart a társulat. A továbbiakban látható volt a társulatok koprodukciójában létrejött Tüskevár előadás néhány részlete is. A Nagyvárad Táncegyüttes évadtervéről Kerekes Dalma, a kortárs, illetve Imre Béla, a néptánc tagozat tánckarvezetője beszélt, majd néhány rövid koreográfia következett, végül pedig a közönséget is megtáncoltatták az együttes táncművészei. Végezetül a Szigligeti Társulat művészei ismét színpadra léptek, ők a színházról szóló rövid produkcióval szórakoztatták a közönséget, és bemutatták a teátrum friss bérletkínálatát is. A színpadi produkciókkal párhuzamosan kézműves foglalkozásokat tartottak a Lilliput Társulat művészei. Továbbá fel lehetett próbálni a színházi jelmezeket és parókákat, valamint a teátrum kérdőívét is kitölthették a látogatók. A társulatok bemutatóira, előadásaira, a bérletkínálatra és más eseményekre vonatkozó információkról a színház honlapján és Facebook-oldalán olvashatnak bővebben. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában