Programajánló

2023.09.05. 16:48

Még vásárolhatók jegyek Nick Vujicic váradi szolgálatára

Nick Vujicic, a világhírű ausztrál tréner és motivációs prédikátor, aki karok és lábak nélkül született emberként vált ismertté, szeptember 11-én Nagyváradra érkezik, ahol 18 órától az új sportcsarnokban szolgál. Ezzel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót a szervezők kedd délelőtt a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székházában.

Fotó: Alexandru Nițescu

Ciucur Losonczi Antonius

Bogdán Szabolcs János, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke kijelentette: amikor megkeresték a KREK-et, hogy nem lennének-e partnerek Nick Vujicic nagyváradi szolgálatának a megszervezésében, illetve előkészítésében, a munkatársaival együtt örömmel mondtak igent erre, hiszen a meghívott élete hatalmas erővel hirdeti Isten nagyságát, azt, hogy az Úr számára nincs lehetetlen. Vele még az is, ami emberi mérték szerint hátránynak, fogyatéknak tűnik, a javunkra van, és az Ő dicsőségének a hirdetőjévé válik. Felidézte, hogy körülbelül másfél évtizeddel ezelőtt ismerte meg Nick Vujicic történetét – annak idején egy videófelvételt tekintett meg, melyen bizonyságot tett, és elmondta, hogyan vezette őt el Isten addig, hogy elfogadja önmagát. Miként értette meg azt, hogy még ezzel az élettel is küldetést ad neki, szólni akar általa és használni kívánja másoknak a biztatására, a bátorítására és nem utolsósorban a megmentésére. „Meggyőződésünk, hogy az evangéliumra, vagyis Isten megváltó szeretetének a hirdetésére van szüksége minden embernek. Ez az egyházkerületünk fő célja, mert az örömhír befogadása által Jézus Krisztus életünk urává lesz, és ennek az ereje a földi napjainkat is más megvilágításba helyezi. Általa megtaláljuk a helyünket, a feladatainkat és örvendezni tudunk még a nehéz körülmények között is. Valósággal átéljük azt, amit egyébként egyházkerületünknek a vezérigéje is hirdet: Akik Istent szeretik, azoknak minden javukra van” – fogalmazott Bogdán Szabolcs János. 

Fotó: Alexandru Nițescu

Szeptember 11-én, hétfőn 18 órától tehát a Nagyvárad Arénában Isten biztatását, üzenetét hallhatjuk meg Nick Vujicic előadásának, a Nem Adom Fel Alapítvány kórusának és a CrossYounity keresztény zenekarnak köszönhetőn. Testvéri szeretettel várnak mindenkit erre az alkalomra, és kérik a támogatását felekezetre való tekintet nélkül, nyomatékosította a KREK elöljárója, köszönetet mondva a magyar Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatalnak, a Nem Adom Fel Alapítványnak és az önkénteseknek. „Ez nem egy színházi előadás lesz, hanem egy istentiszteleti alkalom, amelyen bizonyságtétel és igehirdetés hangzik el. Együtt imádkozunk azért, hogy Isten mindenkiben erősítse meg a hit, remény és szeretet lelki ajándékait” – hangsúlyozta Bogdán Szabolcs János.

Dénes István Lukács főjegyző szerint amit Nick Vujicic hirdet a szolgálatával, az egy olyan biztatás, amelyre a mai helyzetben mindannyiunknak szüksége van, mert kell tudjunk hinni, meglátni a jövőnk értelmét és szeretni egymást. Jelezte, hogy minden váradi keresztény felekezethez eljuttattak meghívókat, az pedig, hogy három nyelvű (magyar, román és angol) lesz a rendezvény, arról szól, hogy Krisztusban egyek vagyunk. A polgármesteri hivatal a partnerségével hozzájárul ahhoz, hogy az együttlét felmutassa mindazt, amit Nagyvárad jelképez. Arról is beszélt a püspökhelyettes: a fogyatékkal élők (miután ők és kísérőik regisztráltak a Diakónia Alapítványnál) ingyen tekinthetik meg az eseményt – ez a gesztus ugyanis mindig fontos a KREK-nek, melynek meggyőződése, hogy a köztünk levő falakat le kell dönteni.

Papp Szabolcs, a budapesti Nem Adom Fel Alapítvány munkatársa arra hívta fel a figyelmet, hogy Isten nem teremt selejteket, ezért is tekintik küldetésüknek, hogy a fogyatékkal élő testvéreiknek segítsenek elhelyezkedni. Ebből is kifolyólag régóta követik Nick Vujicic tevékenységét, illetve a hitvallását, mely egybecseng az alapítványéval. Felkeresték ezért őt, aki a következő napokban négy országban, Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Szerbiában fog szolgálni. „Nem azért jön, hogy megmutassa, mije hiányzik, hanem hogy megmutassa, mindenki fontos személy a világban, függetlenül attól, hogy sérült-e vagy sem. Minden élet értékes, mert a lélekben nincsenek határok” – fogalmazott Papp Szabolcs.

Tussay Szilárd romániai főszervező a sajtó kérdésre elmondta, hogy az előadás két és fél órás. Jegyeket még mindig lehet vásárolni az online felületen (https://www.bilete.ro/nick-vujicic/). 

Fotó: Alexandru Nițescu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában