Bemutató

2023.09.25. 16:53

Kutyaterápiás találkozó volt a Bonitas iskolaközpontban

A Bonitas Speciális Oktatási Központ, mint tudjuk, kutyás terápiával foglalkozik, a pedagógusok folyamatosan továbbképzik magukat, illetve gyakran tartanak olyan eseményeket, amelyek keretében most már mások tanulhatnak tőlük. Legutóbb kutyaterápiás találkozót tartottak a központban.

Forrás: Jósa Attila

Pikó Stefánia

A találkozó alkalmával, amelyet szeptember 15-én tartottak a nagyváradi iskolában, a szülők és a gyerekek együtt tölthettek időt a Bonitas egyik terápiás kutyájának, Westnek a társaságában. A közösen eltöltött idő során Balogh Éva Zita, illetve a szatmári Angel Dog Egyesületből ismert Nagy Lehel tartott bemutatót az érdeklődő jelenlévők számára.

A szakértők arról beszéltek, hogy hogyan segíthetnek a kutyák a gyerekek fejlesztésében, mi is a lényege a kutyás terápiának, pontosan mire használják a kiválasztott kutyákat, jelen esetben az iskolában. Lapunkban több alkalommal is beszámoltunk már a Bonitas pedagógusainak projektjéről, így kitértünk már számos fontos szempontra. Mint tudjuk, a terápiás kutyákat már pár hetes korukban kiválasztják, ugyanis már nagyon kicsi korban észrevehető, hogy melyik állatból hiányzik leginkább az agresszió, melyik a legbékésebb. A kiválasztott kutyákat a szakemberek hosszasan nevelik, képzik, a parancsok, trükkök mellett arra, hogy végtelen türelmük legyen. Ennek köszönhetően akkor, amikor a gyerekek körébe kerülnek, meg lehet majd bízni bennük, bármennyire is sok gyerek simogatná például egyszerre vagy huzigálná.

Nemcsak a kutya részesül komoly képzésben, hanem annak a gazdája is, ezt mi is láthatjuk immár évek óta a Bonitas pedagógusainak körében, akik már a kezdetek óta együttműködtek a szatmári kutyakiképző egyesülettel.

A találkozónak lesz folytatása szeptember 26-án, amikor szintén szakértő vendégek érkeznek az iskola falai közé egy izgalmas beszélgetés kedvéért. A Bonitas projektjét a Start ONG által a Kaufland és az Act for Tomorrow támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában