Figyelem!

2023.09.26. 08:26

Közeledik a helyi adóbefizetés határideje

Fotó: Alexandru Nițescu

Szeptember 30-án jár le a nagyváradi helyi adóbefizetés második szemeszterének határideje, mivel azonban ez munkaszüneti napra esik, ezért a váradiak október 2-ig, hétfőig fizethetik be helyi adójukat anélkül, hogy késedelmi kamatot kellene fizetniük. Akik ugyanis az említett dátum után fizetik be helyi pénzügyi kötelezettségeiket, késedelmi kamatot is fizetni fognak, figyelmeztet közleményében a polgármesteri hivatal. Helyi adót kell fizetni az ingatlan-, a telek-, és a gépjárműtulajdon után. A késedelmi kamat a befizetendő adó értékének egy százaléka minden hónapra a befizetési határidő lejártától számítva mindaddig, amíg a jogi- vagy magánszemély ki nem egyenlíti adókötelezettségét. 

A polgármesteri hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy több módon is be lehet fizetni a helyi adókat. A városháza ügyfélfogadó termében történő személyes befizetés mellett rendelkezésre áll az online befizetés lehetősége is a www.oradea.ro vagy a www.ghiseul.ro honlapon, illetve a MobilePay mobiltelefonos applikáció segítségével. Az online eszközök a helyi adók mellett a különböző bírságok befizetését is lehetővé teszik és nem kell kezelési költséget fizetni a szolgáltatás igénybe vételekor. A helyi adókat ki lehet fizetni a nagyváradi postahivatalokban és a CEC Bank nagyváradi irodáiban, valamint átutalási megbízással vagy befizetési utalvánnyal bármelyik bankban. Ez utóbbi esetben meg kell adni a nagyváradi önkormányzat azonosító adatait (CUI : 4230487) az adó nevét, valamint az állami kincstárban megnyitott IBAN-kódot (ez az információ megtalálható a polgármesteri hivatal honlapján a közérdekű információk/ Informaţii de interes public menüpont alatt), és meg kell adni az adózó azonosító adatait is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában