Programajánló

2023.09.17. 12:23

Könyvbemutató és kortárs művészeti kiállítás Hamvas Béla tiszteletére

Különleges tárlat házigazdája lesz szeptember 23-tól az esztendő végéig a nagyváradi római katolikus püspöki palota. A Magyar Művészeti Akadémia Meditációs objektumok címmel a főpásztori rezidencia második emeleti kiállítótermeiben rendezi meg Hamvas Béla emlékiállítását, a filozófus-író születésének 125. évfordulója alkalmából. A kiállítás kurátora, Ujvárossy László Munkácsy-díjas grafikusművész felhívására 31 képzőművész, az MMA 20 tagja és 11 erdélyi magyar alkotó készítette el Hamvas Béla-reflexióját. A december 10-éig látogatható tárlatot Weiner Sennyey Tibor József Attila-díjas költő méltatja, köszöntőt mond dr. Richly Gábor, az MMA főtitkára. Az ünnepi pillanatot a Kaganovsky Duó muzsikája nemesíti meg a szeptember 23-án, szombaton 17 órától tartott vernisszázson.

 

Az ezt megelőző nap, szeptember 22-én, pénteken 18.30 órától Weiner Sennyey Tibor a nagyváradi Posticumban mutatja be az elmúlt évben megjelent két, Hamvas Béláról és Weöres Sándorról szóló esszékönyvét egy előadás keretében, amelyben Hamvas és Weöres barátságáról, a kereszténységhez, Istenhez és a magyarsághoz fűződő kapcsolatukról lesz szó.

Forrás:  Facebook/Posticum

Minden érdeklődőt szeretettel várnak mindkét eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában