Munkálat

2023.09.24. 13:02

Kezdődik a körgyűrű építése

Forrás: Facebook/Ilie Bolojan

Erdon-összeállítás

A Bihar Megyei Tanács csütörtökön kiadta az építési utasítást a körgyűrű első szakaszának megvalósítására a nagyváradi metropolisz övezetben. A kilenc kilométeres rész Nagyürögdtől indul ki és addig a viaduktig tart, amelyet a 76-os országút fölött építenek Félixfürdő határában. A kivitelezők az Asfamixt, az OPR Asfalt és a Dacia Faber cégek. A kivitelezési határidő 18 hónap. A beruházás költségvetése 70.143.942 lej áfa nélkül. „A munkálat legkomplexebb része a viadukt, amely a 76-os országút fölött, a President aquapark előtt halad át. Ennek a viaduktnak a pillérei 12 méter magasan lesznek az országút felett, és 17 méter magasan az út melletti tófenéktől számítva. A fúrás szeptember végén kezdődik, a munkatelep már elő van készítve. A munkálatok Kardó és Váradcsehi között indulnak. Nagyürögdnél, a 79-es Arad–Nagyvárad országút kereszteződésénél körforgalmat építenek, hogy biztonságosan lehessen kanyarodni többek között a nagyürögdi iskola felől is” – idézte Ilie Bolojan tanácselnök szavait a megyei tanács közleménye.

A tájékoztatásban felhívják a figyelmet arra, hogy a múlt héten megkezdődött a körgyűrű második, nyolc kilométeres szakaszának az építése is. Ez a félixfürdői viadukttól indul ki, megkerüli Püspökfürdőt, illetve Alkért, és Fugyivásárhelyen ér véget. A kivitelező a Porr Construct, a kivitelezési időszak 18 hónap. A nagyváradi metropolisz övezeti körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz, és mindkét irányban egy-egy sávval fog rendelkezni. A beruházást az Anghel Saligny Országos Programból finanszírozzák a nagyváradi és a Bihar megyei önkormányzat számára elkülönített keretből. A kormányzati támogatás a beruházás teljes értékének nyolcvan százaléka, húsz százalék pedig a megyei tanács és a váradi polgármesteri hivatal hozzájárulása. A projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési egyezményt írt alá a váradi, a fugyivásárhelyi, a szentmártoni és a nagyürögdi polgármesteri hivatalokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában