Inkubátorház

2023.09.06. 17:11

Kezdő vállalkozások kapnak helyet a volt neurológiai kórház megújult épületében

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Létrehozta első üzleti inkubátorházát a nagyváradi önkormányzat. A létesítmény tizenöt kreatív szakmában tevékenykedő cégnek ad otthont, ilyenek például a tervezéshez, alkotáshoz, animációhoz stb. kapcsolódó szoftverfejlesztő vállalkozások. Az ingatlan teljesen elkészült. A nagyváradi önkormányzat az újonnan alapított, illetve a maximum két éve működő cégeket kívánja támogatni különböző szolgáltatások révén. A nemrég piacra lépett vállalkozókat segítik abban, hogy megbirkózzanak a versenykörnyezettel és hosszú távon fennmaradjanak, illetve a stabilitás olyan szintjét érjék el, amely lehetővé teszi számukra az önálló működést.
Az inkubátorház a Louis Pasteur utcai volt neurológiai kórház 2200 négyzetméteres, rehabilitált épületében fog működni, mely a nagyváradi önkormányzat tulajdona. Az épületrehabilitációs és belsőépítészeti munkálatok értéke 11.974.433 lej áfa nélkül, a kivitelezők a Conpila és az Inselma cégek voltak. A beruházás finanszírozását a 2014–2020-as Regionális Operatív Programból biztosították. Az épületben tizenöt irodát alakítottak ki az induló vállalkozások számára, lesz továbbá harminc nyitott terű munkaterületet, hat műhely, valamint rendezvénytermek és képzésekre használt helyiségek is. Ezenkívül az épület bútorokkal, informatikai berendezésekkel, épületfelügyeleti infrastruktúrával, kártyás beléptetőrendszerrel és a kreatív tevékenységekhez szükséges speciális berendezésekkel lesz ellátva. Az erre vonat-kozó szerződés értéke 4.274.424 euró áfával együtt, a beszerzés most van folyamatban.
A kiválasztott vállalkozások az üzleti inkubátorházban támogatást, tanácsadási szolgáltatásokat és irodahelyiséget kapnak. „(…) Az inkubátorház a hálózatépítési tevékenységek, a know-how átadása és a partnerségek kialakításához nyújtott támogatás révén olyan környezetet biztosít, amely elősegíti a vállalkozás fejlődését. Megjegyzendő, hogy a kiválasztottaknak lehetőségük lesz képzéseken, szemináriumokon és konferenciákon részt venni, segítséget kapni az üzleti stratégiák kidolgozásában, a finanszírozás megszerzéséhez szükséges projektek megírásában vagy más releváns területeken” – idézi Florin Birta polgármester szavait az önkormányzat közleménye. Az ebben a létesítményben tevékenykedő vállalkozásoknak legalább egy munkahelyet kell teremteniük, és azt az inkubációs időszak alatt fenn kell tartaniuk. Emellett meg kell tenniük a szükséges intézkedéseket gazdasági teljesítményük növelésére, azaz a cég forgalmának minden pénzügyi évben emelkednie kell. Minden adóügyi kötelezettség őket terheli, és kereskedelmi szerződéseket kell kötniük nem nagyváradi üzleti partnerekkel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában