Darvas-ház

2023.09.02. 14:30

Ismét remek hangulatot teremtett az Operettissimo együttes

A kolozsvári Operettissimo együttes lépett fel csütörtökön este a nagyváradi Darvas–La Roche-házban, immár második alkalommal.

A szerző felvételei

Törő Enikő

Már tavaly óta szerveznek különféle eseményeket a Darvas–La Roche-ház kertjében csütörtökönként, de gyakran hétvégén is. Koncerteknek, előadásoknak, bemutatóknak, valamint egyéb kulturális és szórakozási eseményeknek ad otthont a kert, de esküvőket is szoktak ott tartani, sőt már napközben is nyitva van, kávézóként. Csütörtök délután az Operettissimo együttes lépett fel: a koncert a megszokottnál nagyobb közönséget vonzott a Darvas-kertbe, ugyanis nemcsak bent álltak, táncoltak és tapsoltak a nézők, hanem a sétányon is. A szervezők is nagy közönségre számítottak, ezért kint is voltak székek és asztalok.

 

A csütörtök este hét órakor kezdődött koncert előtt az esemény társszervezője, Pető Dalma helyi tanácsos, az Ovisuli Egyesület elnöke mondott köszöntőt. „A célunk az, hogy ne csak gyönyörködjünk Nagyvárad példásan felújított szecessziós épületeiben, hanem próbáljuk be is lakni, élettel megtölteni azokat. Fontos, nemcsak a múlt, hanem a jövő szempontjából is, hogy tartalmas magyar kulturális programokat is bevonjunk a város rendezvényeinek sorába, és ezeket összetartó, erős közösségben tudjuk megélni” – fogalmazott. Angela Lupșea, a Darvas–La Roche-házat is működtető Bihar Megyei Műemlékvédelmi Alapítvány igazgatója szintén köszönetét fejezte ki az esemény kapcsán. 

A kolozsvári Operettissimo együttes ezúttal sem okozott csalódást, hiszen örökzöld musical- és operettbetétdalokkal érkeztek, így nem volt csoda, hogy a közönség nagyrészt együtt énekelt velük. A látványos ruhák, a tánc és a zene elvarázsolta a közönséget, melynek tagjai vastapssal köszönték meg, hogy újra hallhatták a legnépszerűbb operettslágereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában