Filmkínálat

2023.09.20. 06:27

Ismét Nagyváradra érkezik a TIFF

Hatodik alkalommal érkezik Nagyváradra a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál karavánja szeptember 29. - október 1. között. A filmkínálat között több magyar alkotás is szerepel.

Forrás: Facebook/TIFF Oradea

BN-összeállítás

Ahogy azt a korábbi években megszokhattuk, a karaván ideje alatt több helyszínen is vetítenek filmet: a színház, a filharmónia épülete mellett a neológ zsinagógában, a Transilvania-teremben, a főtéren, illetve a várban is mozivásznakat állítanak fel. A fesztivált rögtön egy magyar filmmel nyitják meg szeptember 29-én, pénteken: délután öt órától Szikora János Hadik (2023) című filmjét vetítik a színház épületében. Ugyancsak pénteken, 17 óra 30 perctől Darren Aronofsky A bálna című filmjét láthatják Brendan Fraser főszereplésében a filharmónia épületében. A nyitógálát pénteken 20 órától a színház épületében tartják, François Ozon Bűnös vagyok című filmjének levetítésével. Ugyancsak a pénteki programot gazdagítja – illetve talán már zsúfolja túl – az a filmkoncert, amely 20 óra 30 perctől kezdődik a neológ zsinagógában. A nyitógálával szinte egy időben ugyanis a múlt század elején, Kolozsváron forgatott, Janovics Jenő 1917-es, Az utolsó éjszaka című némafilmjét láthatjuk. A vetítést a Wingman Jazz Trio muzsikája kíséri. Szeptember 30-án, szombaton 13 órától a gyerekeket várják a Transilvania terembe, ahol Fazakas Szabolcs Legendárium című animációs filmje lesz műsoron, magyar szinkronhanggal. (Délután fél háromtól románul is megtekinthető az animációs film, ugyanitt.) Este fél héttől a Transilvania teremben az Erőss Zsolt hegymászóról, illetve feleségéről szóló Magasságok és mélységek című filmet vetítik. Október elsején, vasárnap 13 órától a filharmónia épületében Bernáth Szilárd Larry című filmjét láthatja a közönség. Három órától a színházban Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmjét ismerheti meg a váradi közönség. A fesztivált vasárnap este fél kilenctől a főtéren rendezett szabadtéri vetítés zárja, mégpedig Kertész Mihály Casablancája. A fesztivál teljes programja elérhető az esemény Facebook-oldalán (TIFF Oradea). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában