Ajánló

2023.09.25. 12:52

Hamarosan adásba kerül a Tündérkert történelmi kalandfilmsorozat

Október második hétvégéjén kerül adásba a Tündérkert történelmi kalandfilmsorozat, amely Báthory Gábor korába kalauzolja a nézőket - közölte a Megafilm.

„Október 13-án, pénteken nem kerüli el a szerencse a Duna nézőit, ugyanis most már biztos, hogy aznap este 21 órakor dupla epizóddal debütál az idei év legjobban várt szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozata, a Tündérkert” - áll a filmgyártó cég közleményében.
A szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat központi szereplőit és az alkotókat a főcímben is megismerhetjük. A Tündérkert sodró lendületű főcímdalát Ifj. Balogh Ferenc szerezte. A fülbemászó dallam többféle hangszerelésben, telefonos csengőhangként letölthető lesz, iPhone-ra és Android készülékekre egyaránt. A QR kód október 5 – től érhető el a Megafilm és az MTVA Facebook oldalairól.
Rögtön két résszel indul október 13-án, pénteken romániai idő szerint 22 órakor és utána heti rendszerességgel látható minden pénteken 22-től a Dunán az a 8 részes sorozat, amely Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készült. Aki a kulisszatitkokra is kíváncsi, másnap, október 14-én, vasárnap 17.30-kor a „Hogy készült a Tündérkert?” című werkfilmből megtudhatja, milyen instrukciókat adott a rendező, hogyan oldották meg a kaszkadőrök a legveszélyesebb feladatokat, hogyan készültek az élethű maszkok és véres sebhelyek, és mit csináltak a színészek két felvétel között a közel 100 napos forgatás alatt?

„A Tündérkert története rengeteg szerelmet, szenvedélyt, csatát, hatalmi harcot, árulást és hűséget ígér egy viharvert történelmi időszakban. Vajon ellent tudnak-e állni hőseink – a szemtelenül fiatal és vakmerő fejedelem, Báthory Gábor, a komoly és harcedzett Bethlen Gábor, a véres grófnő néven ismert Báthory Erzsébet és valamennyi hozzájuk kapcsolódó történelmi személyiség – a kísértéseknek egy olyan korban, amikor elég volt egy pillanat, hogy a barátból ellenség váljon, amikor mindenki csak magában bízhatott és néha már magában sem?” – áll a közleményben. „A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a MEGAFILM Service és az MTVA koprodukciójában készült fordulatos történelmi sorozat nem csupán férfiaknak szóló politikai dráma, hiszen megjelennek benne izgalmas női karakterek is - és velük együtt a szenvedély ezer színe” – teszik hozzá.
Báthory Gábor szerepét Katona Péter Dániel, Bethlen Gábort Bokor Barna játssza. A Tündérkert női karaktereit mások mellett Szamosi Zsófia, Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Balsai Móni, Parti Nóra és Éder Enikő alakítják, mellettük főbb szerepekben többek között Kálloy Molnár Péter, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Lukács Dániel, Pál D. Attila, Dimény Levente, Henn János és Németh B. Kristóf látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában