Tárlat

2023.09.18. 09:31

Fotótanfolyam végzőseinek alkotásaiból nyílt kiállítás a várban

Újabb kiállítás nyílt az elmúlt hétvégén az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület várbeli kiállítóközpontjában.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A nagyváradi székhelyű Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület szervezésében megvalósult fotóművészeti tanfolyam résztvevőinek alkotásából nyílt kiállítás szombat délben, az EFA-kiállítóközpont Matei Stegerean Galériájában. A várban található kiállítótérben tizenegy, a fotóművészet iránt érdeklődő személy munkáját lehet megtekinteni. A vernisszázson Tóth István fotóművész, alapító- elnök felidézte, hogy az áprilisban indult online tanfolyamon az egyesületet támogató Summit Agro Romania vállalat alkalmazottai, együttműködő partnerei, illetve azok családtagjai vettek részt, Nagybányáról, Bukarestből, Nagykárolyból, Nagyváradról, illetve a magyarországi Gyuláról. 
Azok az alkotások tekinthetők meg, amelyeket a tanfolyam résztvevői az egyéni alkotói terepmunkán kaptak lencsevégre, név szerint Călin Cosma, Monica Cosma, László Anita Magdalena, Irina Lăța, Ștefana Lăța, Lorena Rus, Alina Șandru, Patricia Maria Știrbu, Magdalena Simona Stăicuț, Răzvan Știrbu és Elena-Cristina Stăncan. Tóth István gratulált nekik, amiért megértették a kurzus lényegét, megítélésében jók lettek a kompozíciók, és a fényképek megvilágítása is kitűnő.  A résztvevők közül Patricia Maria Știrbu, a Summit Agro Romania vállalat elnöke mondott köszönetet a lehetőségért. 
A kiállított képek megtekinthetők online is, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület honlapján. A rendezvényen fellépett Thurzó Sándor József brácsaművész, a Duo Sole Fide Kulturális Egyesület tagja. A Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) támogatásával megvalósult kiállítás október 6-ig látogatható, munkanapokon 16 – 20 óra között, illetve hétfőn és szerdán 9.30 – 13 óra között, díjmentesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában