Munkalátogatás

2023.09.27. 17:30

Épül a belényesi körgyűrű

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke Gabriel Popa polgármester társaságában kedden munkalátogatást tett az épülő belényesi körgyűrűnél. A vonatkozó sajtóközlemény szerint az elöljárók azt tapasztalták a helyszínen, hogy eddig a munkálatok 35 százalékával készült el a kivitelező. Kihelyeztek 95 tartóoszlopot a 336-ból, és egyes szelvényeken elkezdték önteni a balasztréteget. Ugyanakkor épülőfélben van két völgyhíd és három közúti felüljáró, összesen pedig 2 millió tonna töltelékanyagot fognak felhasználni.

A belényesi körgyűrű első szakaszán a munkálatok február közepén kezdődtek el. Épül két viadukt a Fekete-Körös felett és három felüljáró. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy, és 7,33 kilométer hosszú. A költség nettó 269,4 millió lej, a kivitelezési időszak tizennyolc hónap. A finanszírozást vissza nem térítendő európai uniós pénzforrásokból biztosítják, az infrastrukturális nagyberuházások operatív programja (POIM 2014–2020) keretében, az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal (CNAIR) kötött megállapodásnak megfelelően.

A körgyűrű második útszelvénye megvalósításának becsült költsége nettó 14,6 millió lej. Ez is két kilométer hosszú lesz, menetirányonként egy-egy sávos, Gyalány felé, és összeköttetést biztosít a belényesi körgyűrű és a 764-es jelű megyei út Belényes–Biharrósa–Élesd közti részével, illetve hozzáférést az ipari parkhoz. A finanszírozást ugyancsak európai uniós pénzforrásokból biztosítják, az infrastrukturális nagyberuházások programja (POIM 2014–2020) keretében, partnerségben az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal (CNAIR).

Forrás: Bihar Megyei Tanács


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában