Szerződés

2023.09.25. 16:56

Csúcstechnológiás fejlesztések a megyei kórházban

Aláírták a Bihar Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház új orvosi berendezések szállítására vonatkozó szerződéseit.

BN-összeállítás

Új orvosi berendezésekkel szerelik fel a nagyváradi Bihar Megyei Sürgősségi Klinikai Kórházat egy olyan projektnek köszönhetően, amely egy román–magyar partnerség keretében valósul meg. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a pályázati eljárás lezárult, aláírták a vonatkozó szerződéseket. Az angiográfiás berendezést az Arca Performance Solutions és a Minimmed Solutions cégek biztosítják, melyeknek több alvállalkozójuk dolgozik a projekt megvalósításában. A berendezés értéke 7,5 millió lej áfa nélkül.

A kritikus állapotban lévő betegek automatizált megfigyelő és kezelő rendszerének beszerzésére az egyetlen ajánlat az Avant Maris Medical cégtől érkezett, mely a Duthmed céggel közösen vállalta, hogy 702.793 lejért (áfa nélkül) leszállítja a berendezést. A korszerű betegszimulátor 766.900 lejbe fog kerülni, amit az egyedüli ajánlattevő Medimpact cégtől rendel meg a kórház. A 3D 4K rendszer laparoszkópos urológiai műtéthez 581.800 lejbe kerül áfa nélkül és a Karl Storz Endoscopia Romania cég fogja leszállítani. A polgármesteri hivatal közleménye megjegyzi, hogy az említett cég egyedüli ajánlattevő volt. A C típusú mentőautó kritikus állapotban lévő betegek szállítására alkalmas, az Ecmo Deltamed és alvállalkozója, a Hellimed cég 803.700 lejért szereznek be a kórháznak egy ilyen járművet. Végül két nagy teljesítményű ekográfot is vásárol a kórház a Viva Market cégtől, melynek az alvállalkozói a Global Medical Solutions és a Regio Med cégek. Ennek a beruházásnak az értéke 331.785 lej áfa nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában