Elismerés

2023.09.25. 15:06

Átvette a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést Sütő Szabolcs, az érsemjéni Ezüstperje Néptánccsoport vezetője

Fotó: ifj. Sütő Szabolcs

Ciucur Losonczi Antonius

Röviden már beszámoltunk arról, hogy Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Sütő Szabolcsnak, Érsemjén Község Polgármesteri Hivatala kulturális referensének, koreográfusnak, a helyi Ezüstperje Néptánccsoport vezetőjének, illetve a monospetri Bábota Néptánccsoport oktatójának. 

Fotó: ifj. Sütő Szabolcs

A méltatás szerint a díjat az érmelléki magyar közösség kulturális életének szervezésében vállalt szerepe, különösen a magyar néptánc hagyományainak megőrzését szolgáló munkája elismeréseként kapta. A kitüntetést múlt pénteken, a kolozsvári Vallásszabadság Házában, a Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa által szervezett ünnepség keretében vette át Grezsa Csaba főkonzultól.

Sütő Szabolcs portáluknak azt nyilatkozta: az ő tudta nélkül a felesége, Sütő Judit, illetve Kozák Róbert monospetri alpolgármester, a Bábota Néptánccsoport vezetője terjesztették elő a nevét a díjra. Augusztus elején szerzett erről tudomást, amikor hivatalosan megkeresték, hogy elfogadja-e a kitüntetést, illetve nem okoz-e számára ez problémát adatvédelmi szempontból. „Természetesen beleegyeztem, hiszen felemelő érzés, hogy ebben az elismerésben részesültem. Nem a díjakért dolgozunk ugyan, de azért jólesik, ha megbecsülik a munkánkat” – fogalmazott. Hozzátette: nincs semmi különös abban, hogy nem augusztus 20-án vette át a kitüntetést, hanem csak most, mert eleve úgy volt tervezve, hogy a külképviselet által kijelölt helyszínen adják át. Azt is megtudtuk, hogy jelenleg az Ezüstperjével egy műsorral készülnek, mellyel október 22-én az aradi vértanúk és az 1956-os szabadságharcosok emléke előtt fognak tisztelegni Érsemjénben, míg a Bábotával már a karácsonyra fókuszálnak.

Fotó: ifj. Sütő Szabolcs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában