Ünnepség

2023.09.28. 14:42

A szépkorúakat köszöntötték Kiskerekiben

Fotók: Mészáros Márta

D. Mészáros Elek

A Kiskereki Polgármesteri Hivatal az elmúlt hétvégén közös ebédre invitálta a község idős lakosait. A 2017-ben indult kezdeményezés immár hagyománnyá érett az eltelt évek alatt. Első alkalommal a községet alkotó három falu nyugdíjasait egy asztal mellé ültették, majd a későbbiek során külön-külön gyűltek össze egy kellemesen eltöltött délután erejéig a kiskereki, az érkeserűi és az asszonyvásári érintettek. Az idei találkozón ismét együtt vettek részt a községalkotó falvak idősei, ezúttal pedig nem a kultúrotthon volt a kiszemelt helyszín, hanem a Pósa-tó melletti szépen kialakított tisztás.

Nyíri Sándor polgármester köszöntőjében elmondta, ezúttal az október elsején esedékes idősek világnapját meg sem várva szervezték meg az együttlétet, és örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan élnek a községben, akikkel magázódnia kell. Az elöljáró az asszonyvásári Kerezsi Gábor az alkalomra írt versének elszavalásával zárta szavait.

 

A főszakács ezúttal is a főzőversenyeken sikereket elérő Szabó Zoltán alpolgármester volt, akinek munkáját a hivatal alkalmazottai segítették. Egy könnyű csorba leves, majd pedig disznópörkölt burgonyával, savanyúsággal volt a menü, illetve többfajta, küllemében is tetszetős sütemény. Italok sem hiányoztak az asztalokról, alkoholos és alkoholmentes változatban egyaránt.

Nyíri Sándor lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a hivatal alkalmazottai személyesen keresték fel otthonukban a 65. életévüket betöltött személyeket, meghívókat adtak át minden érintettnek. A 2300 lakost számláló községben megközelíti a 350-et a szépkorúak száma. Ez egyrészt örvendetes, másrészt viszont az elöregedés jeleit is mutatja.

 

Az esemény zárásaként nemzeti színű szalaggal átkötve minden résztvevő a Házi Áldás nyomtatott szövegét kapta emlékbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában