Augusztus 20.

2023.08.22. 18:25

Virágkocsik vonultak a megye északi részén

A látványos felvonulást Nagyvárad után szeretettel és érdeklődéssel fogadták Bihar megye különböző településein is.

Forrás: RMDSZ Bihar megyei szervezete

ERDON-összeállítás

A Szent László Egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete és a Magyar Polgári Egyesület, valamint a város képviseletében a Nagyvárad és környéke turizmusának népszerűsítéséért felelős APTOR Egyesület szervezésében lezajlott Magyar Kulturális Napok keretében augusztus 21-én, hétfőn reggel érkezett meg Váradra az a négy virágkocsi, amely előző nap a debreceni virágkarneváli felvonulásnak is részét képezte. A négy kompozíció (Nagyvárad és Debrecen közös virágkocsiját, az elmaradhatatlan Szent Korona, a Tranzit Csoport, valamint a Kodály Filharmónia kocsija) délután 18 óráig „állomásozott” a Szent László téren, majd innen indultak el velük a megye különböző településeire, immár a Bihar megyei RMDSZ szervezésében. 

Vidéken az első megállóhely Bihar község volt, ahol népviseletbe öltözött gyermekek és táncosok várták a karavánt, és szétosztásra kerültek a helyi önkormányzat, valamint az RMDSZ által biztosított cipók is. Következett Szalárd, ahol megéjszakáztak a virágkocsikkal. Borsi Imre Lóránt, az RMDSZ megyei ügyvezető elnökhelyettese lapunknak elmondta: a következő állomás Szentjobb volt kedden, ahol, bár hétköznap volt, és korai időpont, mégis sokan várták a kompozíciókat. Hegyközszentmiklós után Székelyhíd következett, ahol a Zajgó néptánccsoport és a Tini Dance Center showtáncosainak koreográfiáival fogadták a virágkocsikat, Béres Csaba polgármester pedig egy házi készítésű, nemzeti szalaggal átkötött kenyérrel fejezte ki háláját a debreceni partnereknek. A következő helyszínek a tervezett program szerint Kiskereki, Ottomány, Érbogyoszló, Érszőllős, Monospetri, majd Margitta voltak. Általában mindenhol a polgármesterek, illetve az RMDSZ részéről Szabó József vagy Botházy Nándor üdvözölték az ünneplőket. A helyiek rövid műsorral készültek, a kocsik vontatásáról pedig a „terepismerettel” rendelkező szalárdi önkormányzati alkalmazottak, illetve dr. Nagy Miklós polgármester gondoskodtak.
Fő vidéki helyszínként Margittán a kocsikat két órán keresztül lehetett megtekinteni. A városháza melletti egyik mellékutcában felállított színpadon fellépett a H-Moll helyi zenekar, Nagy Feró, majd 23 óráig diszkó volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában