Beszámoló

2023.08.07. 15:34

Több mint száz gyermek vett részt a nyári iskola programjain

„Töltsd velünk a nyarat” elnevezéssel indítottak nyári iskolát Perecz-Simo Annamária tanítónő, főszervező kezdeményezésére. A programok három héten át zajlottak a 11-es iskolában, összesen körülbelül 130 gyermek vett részt a különböző foglalkozásokon.

BN-összeállítás

A nyári iskola július 17-én kezdődött és augusztus 4-én ért véget. Volt olyan gyermek, aki csak egy hetet töltött ott, de olyan is, aki három hétig vett részt a programokon, így körülbelül 130 gyermek járt iskolába nyáron is. A programok között voltak játékosabb foglalkozások, de sportprogramok és oktatótevékenységek is. Minden nap más téma köré szervezték a tevékenységeket, szó volt különféle állatokról, ételekről, színekről, érzésekről és mesékről is. A programok között voltak angol- és román, de kézműves- és énekórák is. A gyerekeket egyébként minden héten négy csoportra osztották, a harmadik hét végére pedig minden csoport egy kis műsorral készült: tánccal és énekkel. A zárónapon Szántó Ildikó, a Gyermekmentő Szolgálat vezetője, Lucaciu Ramona, a 11-es számú általános iskola magyar tagozatának vezetője és Perecz-Simo Annamária főszervező, a Diákokért Egyesület elnöke egy-egy diplomát adott át a gyerekeknek, mely tanúsítja, hogy 2023 nyarán iskolába jártak. A főszervező lapunknak kifejtette: nagyon örül, hogy ilyen sok gyermek részt vett a nyári iskolán, ugyanis ezt az időt együtt tölthették, tanultak, játszottak, egyben kiszakadtak a digitális világból. Úgy gondolja, a szülőknek is nagy megkönnyebbülés, hogy a gyerekek szakavatott felügyelet alatt voltak és sokat játszottak, szórakoztak, tanultak. 

 

A foglalkozásokat Biró Sára, Vass Annamária, Simut Beatris, Krasznai Tünde, Marinau Iancu, Tolnai Kinga, Malita Anamaria, Herlitska Ibolya, Szabó Mónika, Brezovszky Ramóna, Semendi Mónika, Elekes Anna, Perecz-Simo Annamária vezette, nekik segítettek a diákönkéntesek: Perecz-Simo Katalin, Vass Ágota, Vass Emma és Dudás Bettina. A három hetes programot a 11-es és a 16-os általános iskola, a 30-as óvoda, a Pályi Elemi Iskola és a Diákokért Egyesület közösen szervezte. A helyszínt a 11-es iskola vezetősége biztosította, főszervező a Diákokért Egyesület, főtámogató a Communitas Alapítvány volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában