Közlemény

2023.08.08. 16:19

Több mint hárommillió lejes kárt okozott a vihar

Fotó: Alexandru Nițescu

A Prefektúra közleménye szerint kedden ülésezett a megyei vészhelyzeti bizottság, mely elfogadott egy olyan határozatot, hogy 3.305.000 lejes kártérítést igényel a kormány tartalékalapjából a július 25-én Bihar megyében tombolt vihar okozta pusztítások következményeinek enyhítésére. Az összeget három bizottság állapította meg, melyek terepmunkát végeztek az érintett 27 településen, ahol károkat okozott a vihar, ami főként abban nyilvánult meg, hogy megrongálta a házak tetőszerkezetét.

„Fontosnak tartom, hogy az érintett intézmények képviselői elvégezték a kárfelmérést, és erről jelentést küldtek a prefektúrának. Külön köszönet illeti a Körösök Vízügyi Igazgatóságot a felelősségvállalásért, illetve az összesítés elkészítéséért. De elnézve a tervezett költségvetési megszorításokat, csak reménykedni tudok abban, hogy a Fejlesztési Minisztérium talál majd pénzforrásokat az igényeink kielégítésére” – nyilatkozta portálunknak Botházy Nándor alprefektus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában