Programajánló

2023.08.25. 13:44

Szabadtéri filmfesztivál Nagyszalontán

Ötödik alkalommal szervezik meg ezen a hétvégén Nagyszalontán a Határ Menti Filmfesztivált (Festivalul Filmului pe Frontieră – FFF). Az augusztus 25–27. között zajló eseménynek újból a nagyszalontai Székely László park ad otthon, ahol a nagyközönség négy játékfilmet és néhány rövidfilmet tekinthet meg.

Forrás: Facebook

Erdon-összeállítás

A megnyitó napján, azaz pénteken 20 óra 30 perctől a rövidfilmeket követően a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című filmet láthatja a közönség. Az alkotás Misi történetét meséli el, aki egy gyógyszerkísérlet nyomán képes lesz időutazásra, de csak akkor, ha megiszik egy különleges házi pálinkát. A filmben felismerhetjük Hatházi Andrást is, aki a Morgen és az Orizont című filmekben játszott. A vetítést követően közönségtalálkozó lesz a film főszereplőjével, Bálint Előddel.

Forrás: Facebook

Szombaton 20 óra 30 perctől A derék emberek című fekete komédiát láthatja a közönség, ami egy határ menti falu korrupt rendőrének történetét meséli el. A vetítést követően közönségtalálkozó lesz Vasile Muraru színésszel. Tizenegy órától a Larry című filmet vetítik: az alkotás egy vidéki fiatalemberről szól, aki frusztrációit leküzdve rappelni kezd. Vasárnap este 20 óra 30 perctől a rövidfilmeket követően a Metronom című román film szerepel műsoron, ami két szerelmes középiskolás diák történetét meséli el az 1970-es évek Romániájában.

Forrás:  Facebook

Idén először Szalonta legfiatalabb közönségét is várják a Gyermekklubba, ahol levetítik a Kuflik és az Akármi című magyar animációs filmet (szombat, 11 óra) és az Őrszemek (Străjerii, szombat 16 óra) című román kalandfilmet. Az idei évtől a programban szereplő filmek egy részét Gyulán is levetítik, a nagyszalontai vetítésekkel egy időben. A magyar filmeket románul, a román filmeket pedig magyarul fogják feliratozni. A belépés ingyenes, az ülőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. A rendezvényt Nagyszalonta megyei jogú város önkormányzata és a Rova Film szervezi, Gyula város önkormányzata, a Magyarországi Román Ifjúsági Szervezet és az UPFAR-ARGOA támogatásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában