Újítás

2023.08.04. 17:39

Megszépült a váradi Szent László tér

Felújították az öntözőrendszert, és több mint 2000 négyzetméteren frissítették fel a gyepszőnyeget a Szent László téren – tájékoztat a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Új külsőt kapott a váradi főtér az öntözőrendszer felújítását és az új gyepszőnyeg lehelyezését követően. A munkálatokra azért volt szükség, mert a téren található zöldövezetek karbantartását folyamatosan akadályozta a öntözőrendszer meghibásodása, ami nagyrészt a föld alatt volt, ezért körülményes volt megjavítani. A régit egy olyan öntözőrendszerre cserélték, ami könnyen ellenőrizhető, és amihez szükség esetén egyszerűen hozzá lehet férni. Az öntözőrendszer elhelyezését követően a téren található tíz zöldövezetre összesen 2170 négyzetméternyi gyepszőnyeg került.

Városi környezetben a gyep fontos oxigéntermelő, valamint por- és szén-dioxid-felszívó - olvasható a közleményben. Az öntözőrendszer és a főtéri gyepfelület helyreállítását az GLOBAL SERV cég végezte, a munka értéke 360.000 lej, két éves garanciával. Ugyanakkor a kivitelező köteles az átvétel után még két hónapig ellenőrizni az öntözőrendszert és a gyepet. A munkálatok hamarosan átveszik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában