Időjárás

2023.08.23. 15:38

Megérkezett az eső, de ezúttal sem úsztuk meg károk nélkül

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Törő Enikő

A napok óta tartó kánikula és fülledt levegő után sokan örültünk a szerda délutáni esőzéseknek, azonban az „első részletben” fél óra alatt lezúdult vízmennyiség „kicsit” meghaladta a vártakat. Nagyváradon több helyen ismét felgyűlt a víz az utcákon. Így volt ez a Prima Shopsnál, a Vitéz (Decebal) és Téglavető (Dacia) utcák kereszteződésében, a Fő (Republicii) utcán, a Körös áruháznál és a város számos más pontján. A hirtelen jött eső azonban gyorsan el is ment és újra kisütött a nap, a víz pedig percek alatt felszáradt. Nem sokkal később újabb esőfelleg érkezett, villámlás és mennydörgés kíséretében újabb kiadós eső következett. Bár a nappali hőmérséklet néhány órára 30 Celsius-fok alá csökkent, estefele ismét megnőtt, és az előrejelzések szerint a kánikula még néhány napig kitart.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Az erős szél azonban kárt is okozott Nagyváradon, délután egy fa dőlt egy személyautóra a Cazaban utcán – közölte a Katasztrófavédelmi Felügyelőség kedd délután.

A RO-Alerten keresztül egyébként érkezett riasztás a váradi lakosoknak 15 óra körül, esőre és erős szélre figyelmeztettek. Az üzenet szerint 15.07 és 16 óra között óránkénti 70–90 kilométeres erősségű szélre lehetett számítani, és négyzetméterenként 30–35 ml csapadékra.

A figyelmeztetés nemcsak Nagyváradra volt érvényes, hanem Váradszentmártonra, Telegdre, Fugyivásárhelyre, Nagyürögdre, Szalárdra, Biharra, Biharszentandrásra, Köröskisjenőre, Alsótótfalura, Harangmezőre, Borsra, Körösgyéresre, Biharfélegyházára, Drágcsékére, Kiskopácsra, Hegyközcsatárra, Vizesgyánra, Paptamásira, Mezőszakadátra és Hegyközpályira is. A katasztrófavédelem egy második RO-Alert üzenetet is kiküldött, 17.30 óra körül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában