Hagyomány

2023.08.20. 17:13

Kedden is folytatódnak az ünnepi események

BN-összeállítás

A magyar államalapítási ünnephez kapcsolódó programok augusztus 22-én, kedden is folytatódnak Nagyváradon és Bihar megyében, derült ki a megyei RMDSZ Fekete Sas-palotabeli székházában tartott múlt csütörtöki sajtótájékoztatón. 

A hagyományokhoz híven a virágkocsik Nagyvárad mellett idén is eljutnak a megye több településére. A kompozíciók hétfőn 18 óráig maradnak a Szent László téren, innen indulnak el jelen állás szerint a Teleki (Városháza) utca–Vitéz utca (Decebal sugárút) útvonalon, majd ezt követően 19 órától Biharon, 20 órától pedig Szalárdon, a községháza előtti téren nézhetik meg a virágkocsikat az érdeklődők. Augusztus 22-én, kedden az útvonal a következő lesz: Szentjobb (9 óra, a kultúrház melletti parkoló), Hegyközszentmiklós (10 óra, a kultúrház melletti tér), Székelyhíd (11 óra, a központi park melletti tér), Kiskereki (12 óra, a polgármesteri hivatal előtt), Ottomány (13 óra, a kastély előtti parkoló), Érbogyoszló (14 óra, a kultúrház melletti tér), Érszőllős (16 óra, a református templom mellett), Monospetri (17 óra, a katolikus templom előtti parkoló), majd a végállomás, Margitta (18 óra, a városháza előtti tér), amely a virágkocsik idei vonulásának fő vidéki helyszíne. A kocsikat itt két órán keresztül lehet megtekinteni. A margittai városháza melletti egyik mellékutcában felállított színpadon 20 órától a H-moll helyi zenekar, 21 órától pedig Nagy Feró lép fel, majd 23 óráig diszkó lesz. Ugyanakkor lacikonyhák is működnek majd. Egyébként többnyire mindegyik helyszínen rövid műsorral készülnek a helyiek. 
Nagyváradon az ünnepségsorozat záróakkordjaként augusztus 22-én, kedd este 20 órától a Nyári Színházi Fesztivál utolsó előadását lehet megtekinteni a várban, a Három a magyar vigasság! című kabaréösszeállítást, Nyertes Zsuzsával, Heller Tamással és Beregi Péterrel, hangzott el az említett sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában