Három a magyar vigasság!

2023.08.23. 15:50

Kabaréelőadással ért véget a Nyári Színházi Fesztivál

Három a magyar vigasság! címmel kétrészes zenés estet állítottak össze az idei Nyári Színházi Fesztivál záróalkalmára azon nézők számára, akik szeretnek nevetni és rajonganak mindazért, amit úgy hívnak: kabaré. 

Ciucur Losonczi Antonius

A fergeteges hangulatra biztosíték volt a műfaj három jeles képviselője, hiszen Heller Tamás és Beregi Péter érdemes művészek több évtizedes Mikroszkóp Színpad-i, míg Nyertes Zsuzsa sokéves Vidám Színpad-i múlt után a mai napig szórakoztatják a közönséget, határon innen és túl egyaránt. Szomorúságra talán csak az adhatott okot, hogy ez a műfaj sajnos kihalófélben van, hiszen manapság a celebek a sztárok. Jókat nevettek az egybegyűltek az elhangzott vicceken, és természetesen az olyan klasszikus kabaréjelenetek sem maradhattak el, mint amikor a butácska, naiv, de ugyanakkor lelkes feleség, Lujza beszélget a nála jóval tájékozottabb, a kezében ezúttal is újságot tartó Jenővel, akit szinte az őrületbe kerget a kérdéseivel, mely figurák megteremtője különben annak idején még Komlós János volt. És persze a közel száz évvel ezelőtt Vadnay László által életre hívott Hacsek és Sajó legendás párosa is asztalhoz ült, hogy kibeszélje az élet aktuális dolgait. 

 

Voltak még egyéni számok (például Nyertes Zsuzsa kuplékkal és egy „magyar sztriptízzel” is hozzájárult a jó hangulathoz), és olyan jelenetek is, mikor mindhárom művész egyszerre a színpadon volt. Rajtuk és a felsorolt szerzőkön kívül feltétlenül említést érdemel még Trunkó Barnabás is, aki bár nem volt jelen, de főleg neki köszönhető, hogy a szövegek aktuális kontextusba lettek helyezve.

A hat előadást kínáló Nyári Színházi Fesztivál idén július 16. és augusztus 22. közt zajlott, a Nyíregyházi Mandala Dalszínház és az RMDSZ Bihar megyei szervezetének koprodukciójában, illetve együttműködő partnerek voltak még a Bihar Megyei Magyar Középiskolás Egyesületek Tanácsa (MAKET) és a Partium Alapítvány. Részükről kedd este Szabó Ödön (RMDSZ), Bódis Gábor (Mandala) és Mérai Zalán (MAKET) mondott köszönetet a jelenlevőknek a kitartó érdeklődésért, azt kívánva, hogy jövőre ismét találkozzanak ugyanott, vagyis a várbeli nyári színházban.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában