Koszorúzás

2023.08.29. 12:02

Felkerült a talapzatára Szent László lovas szobra

Forrás: RKP

Miután a helyi tanács 425/2022.05.26. számú határozata alapján Nagyvárad önkormányzata, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, a Bihar Megyei Műemlékvédelmi Alapítvány, valamint a Nagyvárad és Térsége Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) megállapodott abban, hogy együttműködnek Szent László lovas szobrának a nagyváradi várban történő felállítása érdekében, augusztus 28-án a Ronde Bosse Art Kft. képviselői befejezték a szobor összeszerelési munkálatait és felhelyezték azt a talapzatra. 

Forrás: RKP

Augusztus 29-én, kedd délelőtt az önkormányzat és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség képviselői, Florin Birta polgármester és Böcskei László nagyváradi római katolikus püspök koszorút helyeztek el a szobornál Szent László emlékének tiszteletére. Ezzel az új emlékmű, amely Deák Árpád elismert művész alkotása, bekerült Nagyvárad turisztikai körforgásába.

A szobor megáldására a püspökség tájékoztatása szerint az egyházi főhatóság által szervezett szertartás keretében kerül sor, egy később meghirdetett időpontban. „Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik bármilyen formában támogatták ennek a projektnek a megvalósulását” – zárul az említett tájékoztatás.

Forrás: RKP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában