Junior Ranger

2023.08.26. 12:02

Erdődámoson szervezett tábort az ECOTOP

Erdon-összeállítás

Tizedik alkalommal szervezte meg a Junior Ranger elnevezésű táborát gyerekeknek a Környezetvédelmi Nevelésért és Kultúráért Felelős Alapítvány (ECOTOP). Az Erdődámoson megrendezett táborokban a tíz év alatt több mint 200 gyerek és fiatal vett részt. Az alkalmakon a gyerekek megismerkedhettek a Király-erdő biodiverzitásával, ismert és új turistaösvényeket járhattak be, megtanulták az iránytű használatát, csillagokat vizsgáltak, elsajátították, hogyan építhetnek menedéket az erdőben, az állatok által hagyott nyomokat azonosították. Részt vettek madárlesen is, illetve a gyógynövényekkel is megismerkedhettek. Az idei tábor központi témája a karsztfennsík, illetve annak biodiverzitása volt.

 

A 22 résztvevő bejárta a térség fennsíkjait, völgyeit, barlangjait. A gyerekek megtanulhatták, hogyan kell szénaboglyát rakni, kemencét építeni, gyógynövényeket gyűjtöttek, elsajátították, hogyan különböztethetik meg az ehető gombát a mérgezőtől, madarakat azonosítottak énekükről, illetve a bográcsozásba is „belekóstolhattak”. A tevékenységeket részben a Természetvédelmi Területek részét képező Zöldövezet-program keretében finanszírozta a csíkszeredai Közösségért Alapítvány és a MOL Románia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában