Baleset

2023.08.09. 15:38

Csőtörés a nagyváradi Sánc utcában

Forrás: ebihoreanul.ro

ERDON-összeállítás

Csőtörés miatt hatalmas mennyiségű víz öntötte el az éppen felújítás alatt álló Sánc (Griviţei) utcát Nagyváradon. Kedden délben az ott dolgozó munkások éppen feltörték az aszfaltot, amikor véletlenül megrongálták az egyik föld alatti vízvezetéket. „A munkások az aszfaltot törték fel a Sánc utcában, és egy kotrógéppel vitték el a betondarabokat. Valószínűleg megütötték a géppel az egyik csövet, mert a víz nagy erővel tört ki, elöntötte az utcát és fennállt a veszély, hogy betör a Közpénzügyi Hivatal udvarára is. Egy hölgy kijött az egyik irodából, és azt kiabálta a kollégáinak, hogy a víz el fogja árasztani a kincstár irodáit” – mondta el egy szemtanú a Bihoreanulnak.

Forrás: ebihoreanul.ro

A csőtörésről azonnal értesítették a Nagyváradi Vízműveket, hogy intézkedjenek a további károk elkerüléséért, mondta Marcel Dragoș váradi alpolgármester. Lucian Chindlea, a vízművek igazgatója szerint 12.30 órára sikerült mérsékelni a problémát. „Szerencsére a csőtörés nem okozott kárt az épületben. Ahányszor szakad az eső, a víz a Sánc utcából átfolyik az ingatlan udvarára, így már tudjuk, mit kell tenni, a kollégáim gyorsan előhoztak több homokzsákot” – nyilatkozta a Bihoreanulnak Ioan Mihaiu, a közpénzügyi hivatal igazgatója, hozzátéve, kevésen múlott, hogy a kincstár irodáit nem öntötte el a víz. Miután a vízművek dolgozói elhárították a bajt, a vízszint is csökkenni kezdett.

Forrás: ebihoreanul.ro

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában