POIM

2023.08.30. 14:16

Aszfaltoznak a szentmártoni körgyűrűn

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint a kivitelezők elkezdték önteni az első aszfaltréteget a váradszentmártoni körgyűrűn, egyébként pedig az ott zajló munkálatok közel 55 százalékán vannak túl. Közben áthelyezik a közműhálózatokat, kerékpáros aluljárót, illetve közúti felüljárót építenek.

Mint korábban beszámoltunk róla, eddig befejezték a töltéseket, előregyártott elemeket helyeztek ki és cölöpöket fúrtak le. A kivitelezőknek tizenkét hónap áll a rendelkezésükre a teljes munkálatokra. A nyomvonalon két felüljáró is épül: egy 430 méter hosszú a váradi körgyűrűvel való kereszteződésben és egy 720 méteres a Püspökfürdő felé vezető út és a vasúti vágány kereszteződésénél. Ha nem lesznek jelentősebb problémák, a jövő év őszétől kezdve torlódásmentesen lehet haladni Várad felől Belényes és Déva irányába.

Mint ismert, a beruházásra kiírt tendert a Construcții Erbasu (fővállalkozó)–Drumuri Orășenești Rt.–Procons Group–Váhostav Sk.-konzorcium nyerte, mely bruttó 177,2 millió lej értékben tett árajánlatot. A terelőút Nagyvárad irányából megkerüli majd Szentmártont és Félixfürdőt, biztonságosabbá és gyorsabbá téve a tranzitforgalmat. 5,75 kilométer hosszú lesz, menetirányonként kétsávos és tíz méter széles. A befektetés feltételezi több mint két kilométer hosszú bekötőút építését is, valamint három méter széles kerékpárútét a körgyűrűvel párhuzamosan. A kiindulópontja a nagyváradi Hunyadi János utca, és létesül majd három híd, két felüljáró, egy viadukt és három körforgalom is. A finanszírozást európai uniós forrásokból biztosítják a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) 2014–2020 keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában