Programajánló

2023.07.27. 11:06

Változatos hétvégi programok Nagyszalontán

Több programmal is készül a nagyszalontai MIDESZ az előttünk álló hétvégén. Július 28-án 18 órától a helyi Strandon szervezik meg a Szabadság-Barátság-Szerelem Slam projektet, amivel csatlakozni kívánnak Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából szervezett programokhoz. A Slam projektek tapasztalataiból kiindulva, az idei esemény lényege, hogy a fiatalok a slam poetry műfaj szabályait szem előtt tartva mondják el a véleményüket a Szabadság, Barátság, Szerelem fogalmokról Petőfi Sándor költészetét alapul véve. A slam poetry a vers, az előadó művészet és a hip-hop kultúra elemeit ötvöző, közönség előtt 3-4 percben előadott műfaj. Vannak improvizatív és zenével ötvözött változatai, de alapértelmezés szerint a slam előre megírt szöveg alapján, zenei aláfestés nélkül előadott mű. Az így keletkezett alkotásokat a jelentkezőknek élőben kell előadniuk, a produkcióhoz a résztvevők hozzászólhatnak. A legjobb alkotások jutalomban részesülnek. A projekthez 2-5 fős csapatok jelentkezését várják. Az alkotók hozzájárulásával a legsikerültebb műveket videó formájában meg is osztják a közösségi oldalakon, valamint nyomtatott formában is megjelentetik.
Ugyanaznap a nagyszalontai MIDESZ Influencer Hab-partyt is tart a helyi Strandon, az est hangulatfelelőse DJ Uzi lesz. Július 29-én, szombaton 15 órától szintén a helyi Strandon szervezik meg Ép testben elnevezésű sportnapot. A résztvevő csapatok a helyszínen nevezhetnek be, és strandröplabda, lábtenisz, minifoci, tollaslabda valamint vízi-kosárlabda sportokban kell összemérjék ügyességüket. A szervezők nagyon sok nyereménnyel és különdíjakkal készülnek az eseményre!
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában