Mulatság

2023.07.08. 17:05

Utcabál volt Hegyközszáldobágyon

Farkas Erika

Mi hozhatja össze a legjobban az embereket? Egy jó kis táncolás együtt. Lakodalomban a rokonok, közeli ismerősök a meghívottak, de egy bálon válogatás nélkül bárki részt vehet. Így jött az ötlet, hogy dobjuk fel a társasági életet Hegyközszáldobágyon, és csináljunk valami olyasmit, ami még nem volt, nemcsak itt, de a környéken sem: egy igazi utcabált!

Igy június közepén elkezdtük hirdetni plakáttal is, Facebookon is. A meghívónk ez volt: Tölcsért csinálok a kezemből,/ S kiáltok vidáman,/ Nagy buli lesz Száldobágyon,/ Várunk az utcabálra!!!/ Felcsavarjuk a szőnyeget,/ Felnyomjuk a hangerőt,/ Jöhet a jég dupla whiskeyvel,/ Dübörög a zene, tested ritmus rázza fel../ Petróleumlámpa, milyen szép a lángja,/ Táncolj, lejárt már a 8 óra munka,/ Gyere őrült, gyere őrült 220 felett,/ Holnap hajnalig tutira haza nem mehetsz! A színhely a falu parkja, egyben játszótere volt, így a szülőknek nem okozott gondot, kire hagyják a gyereket, amikor „8 óra munka, 8 óra pihenés után jött a 8 óra szórakozás’’.

Az esemény meghirdetésekor kiemelten kértük, hogy nem kritikusokat várunk és nagy elvárások ne legyenek, mert a lelkesedés megvolt a részünkről, de pénzünk nem volt nagy dolgok összehozására. Nem volt DJ, mondhatjuk, hogy a szél hordta össze a zenét, de az emberek annyira kedvesek voltak, hogy egy-egy baki nem rontotta el a kedvüket. Volt tombola jószívű, értékes adományokból, éjfélkor pedig tűzijáték. Megörökítettük a bulit, hogy maradjanak emlékeink. Ebben segített fiatal, tehetséges fényképész falubelim, Kohelka Attila, és készített sok-sok képet, persze pillanatképeket is, hadd derüljünk visszanézve őket. Mulattunk. Együtt. Szerintem legalább 250 ember. Civilizáltan és jókedvvel. Mert jó együtt lenni! Jövőre ugyanekkor, ugyanott újra mulatunk, drága száldobágyiak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában