Testi-lelki egészség

2023.07.02. 14:06

Tánclépésekkel ért véget a Léleksmink-sorozat első éve

A szerző felvételei

Ciucur Losonczi Antonius

Hogyan tekintsünk a saját testünkre? Mit teszünk azért, hogy megőrizzük egészségünket? Milyen gyümölcsei vannak a lelki életünkben annak, ha sikerül beiktatnunk a hétköznapjainkba a rendszeres testmozgást? A test és a lélek egysége volt a legutóbbi Léleksmink-találkozó témája, melyet a mozgás foglalt úgymond keretbe.

A június 30-án, pénteken este a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Ad Lucem Zarándokházában megjelent érdeklődőket a szervezők részéről Perei Benita, a katolikus püspökség munkatársa köszöntötte, felidézve, hogy egyéves lett a rendezvénysorozat, melynek ötletgazdája Vinczéné Pálfi Judit református lelkész, a Romániai Keresztény Nők Ökumenikus Fórumának országos elnöke, s aztán a kezdeményezést felkarolta Serbán Mária, a katolikus püspökség munkatársa és Talmács Krisztina önkéntes is.

A nyári szünet előtti utolsó összejövetel vendégei Miorița Săteanu korábbi tőrvívó olimpikon, Nagyvárad díszpolgára, dédnagymama, Kálmán Klára Pilates-oktató, egyetemi tanár, kétgyermekes édesanya és Imre Edit szociális testvér, testteológiai konzulens, seniortorna-szervező voltak. A jó hangulatú beszélgetés során szó esett sportról, mozgásról, táncról, akaraterőről és szexualitásról. Ardai Erika református lelkésznő a 103. zsoltár alapján tartott rövid áhítatot, kiemelve, hogy az akár mozgás közben is gyakorolható istendicsőítés feltölti a lelket és erőt ad a testnek a tovább haladáshoz. Végül a hölgyek a zarándokház udvarára vonultak, ahol tánclépésekkel ért véget a vidám hangulatú esemény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában