Kultúra

2023.07.15. 17:22

Szigligeti Színház: július 19-től indul a bérletértékesítés

Fotó: Vigh Laszlo Miklos

BN-összeállítás

Július 19-én, szerdán kezdődik a Szigligeti Színház 2023/2024-es évadára szóló bérletek értékesítése. A jegypénztár aznap 13 órakor nyit. Megmaradnak a jól ismert bérletházak, ugyanakkor néhány új bérlettípus is szerepel a kínálatban. Mivel több musicalt, illetve egy nagyoperettet is ígér az évad, létrehoztak egy Zenés Trió-bérletet, amelyben időponthoz nem kötötten választhatnak három zenés előadást a nézők, illetve az új stúdiótérrel visszatér a Stúdió Trió-bérlet is. A bérletkonstrukciókba vendégelőadások is bekerültek. Július végéig van lehetőségük régi bérleteseknek arra, hogy megszokott helyüket lefoglalják a következő évadra is. Erről telefonon is értesítik majd az érintetteket. A fennmaradó helyek értékesítése augusztus elsejétől kezdődik, augusztus 15. után pedig már a szeptemberi előadásokra is árulnak jegyet. Szeptemberben két bemutatóval várják a nézőket: a Lilliput Társulat Tüskevár című gyerekszereplős musicaljét 3-án mutatják be a várszínházban, a Szigligeti Társulat pedig 17-én A padlással várja a zenés műfaj kedvelőit a nagyszínpadon.

Bérletkínálat

Szigligeti Ede-bemutatóbérlet: Árak: páholy első két szék – 300 lej; páholy hátsó székek – 250 lej; zsöllye – 175 lej; erkély – 125 lej. Előadások a bérletben: A padlás; Kasimir és Karoline (a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának vendégjátéka); Csárdáskirálynő; Alice csodaországban; plusz egy szabadon választott stúdió-előadás az alábbiak közül: Állítsátok meg Arturo Uit, A természet vadvirága – Petőfi 200, Játék a kastélyban, Én, a féreg – Kafka-kabaré, A tigris, A Schmürz. 

Halasi Gyula-bérlet: Árak: páholy első két szék – 175 lej; páholy hátsó székek, zsöllye – 150 lej. Előadások a bérletben: A padlás; Kasimir és Karoline; Csárdáskirálynő; Alice csodaországban; plusz egy szabadon választott stúdió-előadás. 

Bessenyei György Régió-bérlet: Árak: páholy első két szék – 200 lej; páholy hátsó székek, zsöllye – 175 lej. Előadások a bérletben: A padlás, A Schroffenstein család, Csárdáskirálynő, Alice csodaországban, Anconai szerelmesek (a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának vendégjátéka). 

Tanay Emil-bérlet: Árak: páholy első két szék – 140 lej; páholy hátsó székek, zsöllye – 120 lej. Előadások a bérletben: A padlás, Csárdáskirálynő, Alice csodaországban, plusz egy szabadon választott stúdió-előadás.

Papp Magda-bérlet: Árak: páholy első két szék –140 lej, nyugdíjasoknak - 120 lej; páholy hátsó székek, zsöllye – 120 lej, nyugdíjasoknak – 100 lej. Előadások a bérletben: A padlás, Csárdáskirálynő, Alice csodaországban, plusz egy szabadon választott stúdió-előadás. 

Szacsvay Imre-bérlet az 5–6. osztályosok számára: Ár – 55 lej. Előadások a bérletben: A padlás, Tüskevár, Gengszter Nagyi (a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának vendégjátéka).

Szacsvay Imre-bérlet a 7–8. osztályosok számára: Ár – 55 lej. Előadások a bérletben: A padlás, Tüskevár, A Schroffenstein család. 

Ady Endre középiskolás-bérlet: Ár – 80 lej. Előadások a bérletben: A padlás, A Schroffenstein család, Alice csodaországban, Úrhatnám polgár (a debreceni Csokonai Nemzeti Színház vendégjátéka).

Juhász Gyula középiskolás-bérlet: Ár – 80 lej. Előadások a bérletben: A padlás, A Schroffenstein család, Alice csodaországban, Úrhatnám polgár (a debreceni Csokonai Nemzeti Színház vendégjátéka). 

Trió-bérlet: Ár – 110 lej. Bármelyik három szabadon választott saját előadás (nem vendégjáték), kivéve a Csárdáskirálynőt.

Zenés Trió-bérlet: Árak: páholyok, zsöllye – 150 lej; Erkély – 90 lej. Előadások a bérletben: A padlás, Csárdáskirálynő, My Fair Lady (a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának vendégjátéka). 

Stúdió Trió-bérlet: Ár – 60 lej. Bármely három stúdió-előadás az alábbiak közül: Állítsátok meg Arturo Uit, A természet vadvirága – Petőfi 200, Játék a kastélyban, Én, a féreg – Kafka-kabaré, A tigris, A Schmürz, Bányavirág, Bányavakság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában