Vásárlás

2023.07.27. 14:20

Hétvégi piaci körkép

Forrás: Illusztráció

Sz. Cs.

Hét vége van. Pezseg a piac ilyenkor. Frissebbnél-frissebb zöldséggel, gyümölccsel vannak tele az asztalok. Gondoltam, szét is nézek, s gyorsan le is tudom a vásárlást. A sárgarépa csomója 3-5 lej, a petrezselyem kilója kicsit borsos, 12-15 lej kilója. A padlizsánt 5-7 lejért kínálják kilónként. A tölteni való paprika kilója 6-8 lej. Rengeteg paradicsom van a piacon, 2-től 8 lejig válogathatunk a lédús zöldség különböző fajtájából. Van itt többféle is. A zellergumó darabja, mérettől függően, 3-8 lej. Az újburgonya kilójáért 3-6 lejt kérnek. A cékla kilója 5-8 lej. A zöldpaszulyt 5-15 lejért is lehet vásárolni. Az újkáposzta ára 3-4 lej kilónként. A tök kilója 5-10 lej. Reszelve is kapható: 8-10 lejért. A kistöknek 4-7 lej kilója.

Gyümölcsöt is bőven lehet kapni. A szezonáru korai barack 8-15 kilója. A nektarin 10 lej, míg a kajszibarack ára 7-10 lej között van. A málnának 20-30 lejbe kerül kilója, de feketeszedret is lehet kapni, 7-8 lej dobozonként. Az áfonya kilója 20 lej, de láttam meggyet is, 15 lejért és egy-két helyen cseresznye is kapható, 15 lejért kilója.

Megpakolva ballagok hazafelé. S arra gondolok, nemrég sokkal olcsóbb volt minden! Viszont meg kell fizetni az árát, ha finomat szeretnénk enni. (Név és elérhetőség a szerkesztőségben.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában