Hagyományőrzés

2023.07.13. 16:46

Érmihályfalvi aratók Hajdúnánáson

Borbély Csaba

Tizenötödik alkalommal került sor a Hagyományőrző Aratók Találkozójára testvértelepülésünkön, Hajdúnánáson, melyre Érmihályfalva is meghívást kapott, így július 8-án kora reggel az érmihályfalvi aratócsapat kaszákkal, sarlókkal felszerelkezve vágott neki az útnak. A lelkes csapat tagjai: Ari Erzsébet marokszedő (aki most ünnepelte a 75. születésnapját), Gyarmati Ilona kötélkészítő, Kiss Balázs kaszás és Gazsi Szabolcs kévekötő voltak, a delegáció vezetője e sorok írója.

Forrás: ermihalyfalva.ro

A hagyományőrző rendezvénynek a hajdúnánási Nyakas-Farm adott otthont, mint eddig minden alkalommal. A több éves hagyománynak megfelelően a csapatok felkészülten érkeztek, alkalomhoz illő viseletben, vidám hangulatban. Tizenhárom csapat vett részt az aratók találkozóján, érkeztek Csíkszeredából, a lengyelországi Ustronból, valamint Magyarország több településéről. Miután az aratók összemérték tudásukat, jött a megérdemelt pihenés és kikapcsolódás. A családias hangulatú rendezvényen finom ételek, szíves vendéglátás, nótaszó  és különböző kulturális programok várták a vendégeket. A program egyik kiemelkedő mozzanata a Magyarok Kenyere átadásának ünnepi eseménye volt. A zsűri ebben az évben azt értékelte, hogy a csapatok miben tűnnek ki. Ez alapján lelkes aratóink elismerő oklevélben részesültek a szép kévékért és a tiszta tarlóért.

Fotó: ermihalyfalva.ro

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában