Helyi közélet

2023.07.15. 11:39

Árusító standok a bihari termékvásároknak

A Bihar Megyei Tanács a Fenntartható Fejlődési Ügynökségen (ADD) keresztül ötven árusító standot szerez be, melyeket az őstermelők használhatnak majd a bihari termékvásárokon, áll a megyei önkormányzat által kiadott közleményben.

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

Az asztalok lucfenyőből készültek, ponyvával vannak fedve, alaphelyzetben 100x200 centiméter méretűek. Ugyanakkor védve lesznek a kártevő bogarak és az időjárási viszontagságok ellen. A beszállító egy szlovén cég, a LESARSTVO ŽAŽE d.o.o., a szerződés értéke 160.250 lej, vagyis egy asztal darabja 3205 lej. A megállapodás értelmében az árusító standokat két hónapon belül le kell szállítani.

Mint korábban beszámoltunk róla, a bihari termékvásárokon a megye gyümölcs-, zöldségtermesztői és élelmiszerelőállítói várják minőségi termékeikkel az érdeklődőket. Július 15-től kezdve heti rendszereséggel, vagyis minden szombaton lesznek ilyen kirakodók Nagyváradon, a Szent László téren, társulási szerződést kötött ugyanis a nagyváradi önkormányzat, a Bihar Megyei Tanáccsal, a belényesi és a margittai polgármesteri hivatal, valamint a Fenntartható Fejlődési Ügynökséggel (ADD), a Nagyvárad és a Térség Turizmusát Népszerűsítő Egyesülettel (APTOR-Visit Oradea) és az Érmelléki Gazdák Egyesületével (ÉGE) annak érdekében, hogy helyi termelői vásárok működhessenek a jelzett településeken. Ezek lényege, hogy helyi mezőgazdasági termelők, kézművesmesterek és élelmiszer előállítók jussanak egy olyan lehetőséghez, akár heti rendszerességgel, a megyei és a helyi önkormányzatok segítségével, hogy tudják a portékáikat árusítani.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Az első ilyen termelői vásárt július 15-én, szombaton szervezték meg a nagyváradi Szent László téren, 8 és 13 óra között. Az őstermelők hoztak zöldséget Borsról és Biharról, gyümölcsöt Bihardiószegről, Székelyhídról és Biharrósáról, illetve a Várad környéki dombokról, húst Belényesből, tejtermékeket Érköbölkútról, mézet Siterből, Bihardiószegről és Hegyaljáról, mézeskalácsot Érmihályfalváról, szörpöket és lekvárokat Belényesből és Fugyivásárhelyről, levendulát Magyargyepesről és Méhelőről, virágokat Kügypusztáról és Borsról. Azok az árusok, illetve őstermelők, akik szintén részt szeretnének venni ezeken a vásárokon, a targbihor@gmail.com e-mail címen vehetik fel a kapcsolatot az Érmelléki Gazdák Egyesületével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában