Postaláda

2023.07.03. 08:17

Alkotótábort szerveztek Micskén

Forrás: Wikipédia

Bányai-Szabados Katalin

A Bihar Megyei Kulturális Központ és Micskei Tájház szervezésében sikerült a Tibor Ernő Galéria tagjai számára egy remek alkotótábort létrehozni. A szervezők meghívtak még három margittai művészt: Bánházi Gyöngyi, Aslovici Angyal Anikó és Pap Gábor személyében. Benedek Attila tiszteletes úr rendelkezésünkre bocsájtotta a református egyház gondozásában álló Timóteus-házat, amely szállásként és műteremként is szolgált számunkra. Duca Erzsébet vállalkozó, helyi lakos, a társaságnak felajánlotta az udvarát mint alkotóteret. Mind a két lehetőséget kihasználtuk. Ezen kívül Erzsébet asszony megvendégelte az alkotókat egy finom bográcsgulyással, amit ezúttal is köszönünk. Vasárnap ki-ki hite szerint részt vett a református istentiszteleten, avagy a katolikus templomban a “Jézus szíve” búcsúján. Délután a helyi iskolában Oláh Erzsébet bemutatta grafológiai témájú könyvét. Hétfő délelőtt gyerekek lepték el a műtermet, papírra vetették színes világukat.

A szervezők az alkotók kikapcsolódásáról is gondoskodtak. Késő este traktorral felvittek a szőlődombra, ahol Kelemen Attila borász és családja beavatta a társaságot a szőlőművelés és borkészítés rejtelmeibe. Ezt követően borkóstolás és tábortűz melletti nótaszóval ért véget az este.

A tábor megadott témája az "áldás” volt. A sokszor éjfélbe hajló szorgos munka eredményét a helyi tájházban rendezett kiállításon mutatták be. A megnyitón a Görböc táncegyüttes szórakoztatta a jelenlevőket, majd Kosztándi Zselyke harmadikos leányka kápráztatott el szavalatával. Csathó Töhötöm, a galéria művészeti vezetője, egyben a megyei kultúra képviselője, beszédében elmondta, hogy a tagság milyen sokféle módon oldotta meg az "áldást” mint témát. Kosztándi Mihály nyugalmazott polgármester, az előző két tábor szponzora, mondta el pozitív impresszióit az alkotókról. Zöld Margit, a tájház vezetője, aki végig azon ügyködött, hogy mindenki jól érezze magát, kiosztotta a részvételi diplomákat. Köszönet a szervezőknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában