Beszámoló

2023.06.06. 13:50

Változatos programok a gyermeknap alkalmából Érmihályfalván

Az érmihályfalvi Dr. Andrássy Ernő városi parkban gyülekeztek a gyerekek és szüleik, nagyszüleik szombaton reggel, június 3-án, hogy részt vegyenek a helyi RMDSZ, a Pro Valea lui Mihai – Érmihályfalváért Egyesület, az RMDSZ Nőszervezet és a római katolikus családosok csoportja által szervezett gyereknapon.

Forrás: ermihalyfalva.ro

Balázs József Attila

A tematikus sátrak alatt minden készen várta a kis ünnepelteket, nyitásra meg is érkeztek az első gyerekek hozzátartozóikkal. A sétányokat, padokat, játszótéri elemeket színes lufikkal díszítették fel, jelezve, itt most minden a vidámságról szól. A két ugrálóvár is gyorsan benépesült, de sokan próbálgatták az ügyességi és népi játékokat is. Természetesen nagy sikerük volt a lufihajtogató bohócoknak, akik minden létező és elképzelt állatot vagy figurát el tudtak készíteni.

A park egy másik szegletében a rendőrség és csendőrség járművei körül is nagy volt az érdeklődés. Egy asztalon különböző, a rendőrség által használt fegyvereket, eszközöket lehetett megszemlélni és kézbe is venni, a kisbuszban oktatófilmet vetítettek, de volt közlekedési pálya, rendőrkutyákat lehetett simogatni, vagy oda lehetett ülni a rendőrautó volánjához is.

Forrás: ermihalyfalva.ro

Időközben a fő sátornál Varga Róbert, a Zelk Zoltán Gimnázium igazgatója eredményt hirdetett a reggeli kerékpárversenyen részt vett gyerekek számára. Ők két korosztályban versenyeztek, elemi iskolásoknál Iacabaș Dragoș, a gimnazistáknál Pasuk Nándor lett az első.

Az arcfestő sátornál is foglalt volt minden szék, szebbnél szebb alkotások születtek, köszönhetően a kreatív felnőtt közreműködőknek. Tőlük távolabb az airsoft céllövészetet lehetett kipróbálni, ott is nagy sorok alakultak ki. Az Aladin Hero Team szintén bemutatót tartott az árnyas fák alatt: Kovács Zoltán tanítványaira mindig sokan kíváncsiak, ez alkalommal is száz fölött volt a nézőszám. Teljesen más mozgásfajta, de szintén nagy érdeklődésre tartott számot a zumba, itt is nagy volt a résztvevők és a nézők száma, Lőrincz Júlia zumbaoktató bemutatójára nem csak a gyerekek voltak „vevők”. A sakkverseny is megszokott már a gyereknap programjai között, most is sokan ültek a fekete-fehér táblák mellé. Kovács István szervező idén is, akárcsak tavaly, Martin Krisztiánnak adta át a győztesnek járó serleget. A programsorozat végén a Silver Wings moderntánc-bemutatójának tapsolhattak az érdeklődők.

Forrás: ermihalyfalva.ro

A gyereknap ideje alatt az RMDSZ sátránál frissen sült tejfölös lángost osztottak ingyenesen az RMDSZ Nőszervezetének, és hot-dogot a római katolikus családosok csoportjának köszönhetően.

Forrás: ermihalyfalva.ro

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában