CMUAT

2023.06.14. 14:40

Úszómedence a domboldalon

Forrás: PMO

A Nagyváradi Város- és Területrendezési Bizottság (CMUAT) május végi ülésén összesen 47 tervet elemeztek a szakemberek és az illetékesek, ezek közül kettőt emelt ki közleményében a polgármesteri hivatal. Egy magánszemély kérte a főépítészi igazgatóság jóváhagyását arra, hogy fedett úszómedencét építhessen a Plaiului utca 13P szám alatt az ottani játszótér mellett. A terület nagysága mintegy 1000 négyzetméter és a város dombvidékén található. A projekt szerint a fedett uszoda 270 négyzetméteres beépített területen helyezkedik majd el, lesz egy melléképülete, amelyben étkező, öltöző, mosdó és váróterem is lesz. A medence mellett egy fedett teraszt is kialakítanak. A létesítményt a Plaiului utca déli oldaláról lehet majd megközelíteni gyalogosan és autóval is.

Ugyancsak a május végi ülésen tárgyalták a Velence II Ortodox Parókia tervét, mely multifunkcionális termet akar építeni a Kolozsvári út 139. szám alatt lévő templom mögé, illetve magának a templomnak a homlokzatát is át akarják alakítani. A multifunkcionális terem a híveket szolgálja majd ki, akiknek megemlékezéseket és egyéb vallásos jellegű rendezvényeket tarthatnak majd itt. Az ingatlan a parókia épülete mögött épül fel, a földszintes terem 72 négyzetméter alapterületen helyezkedik majd el. Az épületben mosdók, valamint egy raktárhelyiség is lesz a kerti eszközök tárolására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában