Felújítva

2023.06.17. 12:00

Újranyit a korszerűsített székelyhídi strand

Kisebb szünet után újra üzemelni fog a székelyhídi strand, immár Strand66 néven. A modernizálásnak köszönhetően több medence van, szálláslehetőség, gyorsétterem, vendéglő és rendezvényterem is. A felújítás részleteiről és a megnyitóról Füzesi Mónika, a Strand66 marketingreferense számolt be lapunknak.

Törő Enikő

A strand az elmúlt években egyre rosszabb állapotba került, s éppen ideje volt már egy átfogó korszerűsítésnek, magyarázta Füzesi Mónika. A létesítmény a koronavírus-járvány ideje alatt egy szezont zárva tartott, majd újranyitott, de felújítás akkoriban nem történt. Végül idén januárban az adminisztrálás jogát átvette egy magánszemély, s önerőből megtörtént a modernizálás. A strandot március végén éppen ezért be is zárták, az újranyitásra pedig június 18-án kerül sor. 

Fotó: Facebook/Strand66, a strand látványterve

Eddig egy nagy termálvizes medence volt, ezt felosztották három részre: egy termálvizes medence, egy melegített vizű medence és egy hidegvizes medence lett, melyeket hidromasszázzsal és vízköpővel láttak el. Továbbá építettek szekrényes öltözőhelyiségeket, egy gyorsétteremrészt terasszal, valamint modernizálták a vendéglőt is. A gyorsétterembe csak a strandolók mehetnek be, a vendéglőbe pedig a strandolók és vendégek is, azonban fontos megemlíteni, hogy utóbbi esetében elvárás a tisztes öltözet. Kialakítottak továbbá egy rendezvénytermet is, ennek befogadóképessége 90–100, terasszal együtt 150 fő.

A strand területén egyébként táborokat is lehet szervezni. Mint azt Füzesi Mónika elmondta, júliusra és augusztusra már vannak foglalásaik, többek között a Partiumi Keresztény Egyetem is szervez ott tábort, valamint lesz néptánctábor, úszótábor, sporttábor, de robotika- és legótábor is. Ennek megfelelően szállást is kialakítottak, egyelőre tíz faház van, egy házikóban három fő fér el. Közös zuhanyzóhelyiséget és mosdót is kialakítottak, valamint a házak közelében egy fedett teraszt is, ahol foglalkozásokat lehet tartani, így a strandolókat nem zavarják a táborozók. A jövőbeni tervek között szerepel, hogy egy másik szállást is építsenek, ez már saját fürdőszobás és luxusabb minőségű lenne. 

A megnyitó programja

 

A nyitóbulit június 18-án, vasárnap tartják 17 órai kezdettel, több koncertet is szerveznek aznapra. A program a következő: 18 óra – Dreamflow (szászrégeni pop zenekar); 19 óra – Rockstarts Not Dead, a nagyváradi születésű Jósa Tamás vezetésével (rock zenekar); 20.30 óra – IRIS (rock zenekar). A nyitóbulin a medencék használata tilos. A belépőjegy felnőttek számára 40, diákoknak 20 lej, a nyitóbulin ez le is fogyasztható.

A strandot június 19-től már egész nap nyitva tartják, 9–24 óra között. Egésznapos jegy felnőttek számára 40 lej/fő, diákoknak 20 lej/fő, 6 év alatti gyermekeknek ingyenes. A délutáni belépőjegy 18–24 óra közötti időszakra érvényes, ez féláron váltható. Kedvezménnyel is készültek: aki hétfőtől péntekig 10–12 óra között lép be a strandra, az csupán 30 lejt kell fizessen egynapi belépőért. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában