Beruházás

2023.06.07. 16:22

Új épületet kap a margittai Horváth János Elméleti Líceum

Forrás: rmdsz.ro

RMDSZ-sajtóanyag

A Bihar megyei, margittai Horváth János Elméleti Líceum 850 diákja tanulhat korszerű körülmények között az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium beruházásának köszönhetőn. „17 millió lej finanszírozást biztosítunk a margittai líceum új épületének felépítésére és felszerelésére. A korszerű körülmények között zajló minőségi oktatást támogatjuk ezzel, a margittai diákok megérdemlik ezt a beruházást” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Forrás: rmdsz.ro

A beruházás során egy étkezdével, könyvtárral és eseményteremmel ellátott, manzárdolt új épületet építenek, amelyben hőpumpák segítségével állítják elő környezetbarát és energiatakarékos módon az épület fűtéséhez szükséges meleget és meleg vizet.

A beruházás finanszírozását szerdán hagyta jóvá Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter. A jóváhagyást követően elkezdődhet a közbeszerzési folyamat, amely során megtalálják a megfelelő kivitelezőt, majd kezdődhet az építkezés. A kivitelezés határideje másfél év.

Forrás: rmdsz.ro

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában