Életmentő

2023.06.17. 13:42

Szervkivétel a nagyváradi kórházban

Újabb szervkivételre került sor a Bihar Megyei Sürgősségi Kórházban: egy mindössze négyéves kisfiú szülei döntöttek úgy, hogy gyermekük agyhalálát követően felajánlják szerveit. A szatmárnémeti kisfiú egy súlyos balesetet követően került az agyhalál állapotába, a Bihar Megyei Sürgősségi Kórházba június 11-én szállították. A szerdáról csütörtökre (június 14–15) virradó éjszaka kivették a máját, veséit és szaruhártyáját. A kisfiú Kolozsvárra szállított veséi egy 11 gyermeknek és egy 17 éves tinédzsernek adnak új esélyt a teljesebb életre, míg Bukarestben egy 12 éves lány kapta meg a májat.
„Köszönet illeti a gyászoló családot, cselekedetükkel három gyermek életének megmentését tették lehetővé” – idézi a kórház közleménye dr. Carmen Pantișt, a Bihar megyei transzplantációs program vezetőjét.
Egy hete egy hasonló szervkivételt hajtottak végre a váradi kórházban: akkor a hegyközszáldobágyi balesetben súlyosan megsérült hétéves kisfiú szülei döntöttek úgy, hogy agyhalott gyermekük szerveit felajánlják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában