Verseny

2023.06.29. 08:04

Nemzetközi pálinka és párlatversenyt szerveznek a Partiumban

Blisseva Partium Spirit Award név alatt első ízben hirdet nemzetközi pálinka- és párlatversenyt a Partiumban az Érmelléki Pálinkakultúra Egyesülete és a Partiumi Falugazdász Hálózat.

Forrás: Facebook/Blisseva Partium Spirits Award

Sajtóanyag

A szakmai szervezettekkel és cégekkel partnerségben szervezett megmérettetésre július 12-ig várják termelők mintáit.

A Blisseva Partium Spirit Award versenyre a történelmi Magyarország területéről, azaz Kárpát-medence szerte várják a különböző pálinkákat és párlatokat. A Blisseva – az öröm forrása – egyedi és különleges verseny lesz: célja Kárpát-medence szerte népszerűsíteni a kulturált párlat- és pálinkafogyasztást. Emellett a beküldött minták pontos és elfogulatlan szakmai bírálatán keresztül – amit a versenyzők írásban is megkapnak – tanácsokkal segíteni, bővíteni és fejleszteni a pálinka főző gazdák ismeretét, tudását.

A szervezők a termelők mintáit 2023. július 12-ig fogadják: a tételek szakmai bírálata július 14.-16. között zajlik. A Blisseva Partium Spirit Award versenyre szánt mintákat személyesen hétfőtől péntekig, 8–16 óra között, postán vagy csomagküldő szolgálattal lehet eljuttatni az Asociatia "Cultura Palincii" din Valea Ierului - Érmelléki "Pálinkakultúra" Egyesület székelyhídi, Malom utcai székhelyére (postai cím: Sacueni, jud. Bihor, Str. Morii, nr. 24, cod 417435), bővebb felvilágosításért érdeklődni pedig a +40 742.908.047-es telefonszámon lehet.

A Blisseva Partium Spirit Award nemzetközi párlat- és pálinkaversenyre a magánfőzők mintánként 0,5 liter űrtartalmú kiszereléssel, a kereskedelmi főzdék pedig mintánként kettő darab, 0,35 literes kiszerelésű palackkal jelentkezhetnek. A minták kizárólag üvegpalackozásúak lehetnek, a műanyag csomagolású tételeket a szervezők kizárják a versenyből. A minta címkéjén szerepelnie kell a nevező nevének, a nevezett párlat és/vagy pálinka fajtájának, alkoholfokának és évjáratának.

Fontos megjegyezni, hogy a jelentkezést a verseny szervezői online regisztrációhoz kötik: a versenyre nevezni a www.blisseva.ro weboldalon lehet.

A nevezéshez az előírt mennyiségű párlat és/vagy pálinka, a hiánytalanul kitöltött nevezési lap és a nevezési díj befizetése is szükséges. A nevezési díj 1-3 minta esetén mintánként 45 RON vagy 3500 Ft, 4-5 minta esetén 40 RON vagy 3000 Ft, 6 minta felett pedig mintánként 35 RON vagy 2600 Ft.

Az érzékszervi minősítést követően minden olyan résztvevőt, akinek a mintáját díjazásra javasolta a zsűri, e-mailben értesítik a szervezők. A díjátadó gála-esemény 2023. szeptember 23-án, Érmihályfalván lesz. (A verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy szükség esetén módosíthatják a díjátadó helyszínét és időpontját, amiről időben tájékoztatják a résztvevőket).

A Blisseva Partium Spirits Award verseny népszerűsítésében és a megmérettetésre szánt párlat és pálinkaminták begyűjtésében a Partiumi Falugazdász Hálózat térségi falugazdászai is szerepet vállalnak. A minták nevezése és továbbítása érdekében kérjük forduljanak a Bihar, Szatmár, Szilágy és Máramaros térségében tevékenykedő falugazdászokhoz. (A falugazdászok elérhetőségeit a jelen felhívás szabályzatában, illetve a Partiumi Falugazdász Hálózat honlapján, a www.partiumigazda.ro/munkatarsak linkre kattintva is megtekinthetik). A versenyről információkat, részletes tájékoztatást a www.blisseva.ro weboldalon, illetve a Blisseva Partium Spirits Award hivatalos Facebook-oldalán is találnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában