Tárlat

2023.06.07. 09:27

Magyarországon szervezett kiállításokat az Euro Foto Art

Fotó: Tóth Magdalena

Budapesten és Debrecenben is részt vett két kulturális eseményen a váradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület. A budapesti Magyar Fotográfiai Egyesület galériájában a Nagyváradon is kiállító egyiptomi fotóművészek - dr. Ahmed Mohamed Hassan és felesége, Nora Mahar – alkotásaiból nyílt kiállítás a szerzők jelenlétében. Az eseményen jelen volt Egyiptom romániai nagykövete, Moayad Eldalie, valamint Magdi Tobia, az Egyiptomi Nagykövetség magyarországi konzulja, aki kiemelte a fotósok kulturális kapcsolatainak fontos szerepét a népek kultúrájának népszerűsítésében. Tóth István AFIAP fotóművész, az Euro Foto Art Egyesület elnöke és a kiállítás kurátora a nagyváradi és a budapesti fotóegyesület közötti különleges együttműködést emelte ki beszédében. A megnyitón a zenei műsort Thurzó Sándor József brácsaművész szolgáltatta, aki egyiptomi zeneszerzők több darabját játszotta el.

Fotó: Csíki János

A második eseményt június 4-én tartották meg a debreceni Partium Házban, ahol Évszakok a Kárpát-medencében címmel nyílt kiállítás, amit az Euro Foto Art Egyesület és a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaság által szervezett nemzetközi pályázatra beérkezett és díjazott fotókból állítottak össze. Ezt a 40 fotóból álló kiállítást is megcsodálhatta már a váradi közönség a várbeli Mezey Lajos Galériában. A jelenlévő közönséget Tóth Ernő, a Partium Ház igazgatója köszöntötte, majd Stanik István, a Magyar Házak Nonprofit Kft. igazgatója méltatta a kiállított fotók művészi színvonalát, végezetül Tóth István mondott köszönetet a Kárpát-medencében élő fotósoknak. Mindkét kiállítást a Magyar Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában