Tárlat

2023.06.13. 18:15

Kapcsolódások – Pál Tünde és Németh László közös kiállítása

Izgalmas kiállításra várják az érdeklődőket az idén június 19–25. között zajló nagyváradi Szent László Napok szervezői. Június 18-án, vasárnap 17 órakor Kapcsolódások címmel Pál Tünde pasztorálpszichológus és Németh László képzőművész közös kiállítását nyitják meg a nagyváradi várban, a városi múzeumban (B. szárny, 1. emelet, folyosó).
„Egy olyan kiállítás, amely a művészet-teológia és filózófia-pszichológia együttesével rendkívüli tettre sarkall: rohanó és kész tartalmakat giccsekkel és klisékkel elárasztott világunkban megállít és gondolkodásra serkent. Eleve különleges grafikai világával absztrakt voltával tágabb dimenziókra ad lehetőséget, akár azok számára is, akik nem olvassák el a kapcsolódó szövegeket. De mindazok, akik veszik a fáradságot, és elolvassák a különleges színvilághoz, egyetemes ábrázoláshoz rendelt szövegeket, és kialakul saját világuk leképezése, a szöveg és kép által talán néhány percen vagy órán keresztül megpróbálnak arra a kérdésre is megválaszolni: kik vagyunk, honnan jövünk és hová tartunk. Mai világunkban, amikor háborúk és katasztrófák dúlnak, és valljuk be, a házasságok sem virágkorukat élik, hiszen a gazdasági válság és szorongás is rárakódik a hétköznapi terhekre. Miközben elárasztanak a térben és minden csatornán a felszínes vizuális álfilozófiai tézisek, giccsek és negatív példák ezrei, oázisként hat, hogy mind a haza, mind a nemzet, mind a kisebbség számára kulcskérdésről, a házasságról egy releváns, formabontó, az embert önvizsgálatra serkentő válaszlehetőség fogalmazódik meg” – fogalmazott a tárlat kapcsán Szebeni Zsuzsa, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője.
A Szent László Napokról további részleteket megtalálhatnak a fesztivál honlapján (szentlaszlonapok.ro), illetve Facebook- és Instagram-oldalán.

A Szent László Napok sajtóirodája

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában