Kaland

2023.06.02. 09:47

Kalandos élmények a zöldhét keretében

Egeresi Csenge, X. C osztály

Iskolánk, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tematikus hete hétfőn vette kezdetét. A zöldhét célja a környezettudatos gondolkodásmód kialakítása illetve fejlesztése, a szorosabb ember-környezet kapcsolat kiépítése, a diákok mentalitásának javítása.

Ebben a szellemben indultak kalandos útjukra a VIII.B, IX.A, X.A, X.B és a X.C osztály diákjai. A fantasztikus kirándulás célpontja az ottományi Komáromi kúria, melyről számtalan érdekességet tudhattunk meg Szűcs Györgytől, az épület idegenvezetőjétől. Alázat, kedvesség, lelkesedés, tisztelet, szakértelem – 

csupán néhány jellemzője annak a személyiségnek, akivel ott találkozhatnak, ha ellátogatnak e helyszínre. Nagy érdeklődéssel figyeltük, amint a kúria és azt körülvevő épületegyüttes múltjáról, jelenéről számolt be nekünk. A folyosóin végig sétálva természetrajzi fotók tükrözték, hogy milyen állat és növényfajok találhatóak a községben. A történeti részlegen Ottomány legfontosabb történeti emlékeit tekinthettük meg az őskortól a jelenig. Bepillantást nyerhettünk a Komáromi család hálószobájába, illetve nappalijába. Az egyik felújított melléképületben tűzoltómúzeumot csodálhattunk meg, a községben ugyanis 1875-ben alakult meg az önkéntes tűzoltóság.

Az épület megtekintése után, a kúria kertjében elhelyezkedő kalandparkban tapasztaltuk meg a természet közelségét. A fizikai erőnlétet, bátorságot, kitartást igénylő látványosság sokszor félelmetes, de ugyanakkor szórakoztató élményeket biztosított. A gondosan kialakított gyakorlópálya felnőtteknek, s gyerekeknek egyaránt felhőtlen pillanatokat tud okozni – erről számolt be segítőnk, Bánya Attila is. Tizenegyedikes diáktanácsosaink, Seres Enikő illetve Kocsis Márk csapatépítő játékokat hoztak képzeletbeli tarsolyukba, amelyek szintén nagyon jó hangulatot teremtettek. Bizonyára önöknek is voltak olyan élményeik melyekre szívesen emlékeznek vissza, ilyen lesz ez nekünk is, melyről örömmel fogunk mesélni társainknak, szüleinknek, ismerőseinknek. Köszönet a kedves fogadtatásért, az emlékekért!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában