Ünnep

2023.06.09. 10:14

Isten éltesse Nagyszalontát!

Négy napon át ünnepelt Nagyszalonta. Több helyszínen, több tucat programmal emlékeztek fennállásának 417. évfordulójára.

Erdon-összeállítás

A rendezvénysorozat június elsején, gyermeknappal kezdődött. Nagyszalonta új helyszínt avatott, a többszáz gyermeket ugyanis a Túzok Centrum területére várták. Itt színpadi műsor, játszóterek, kézműves szigetek és kisvonat várta a kicsiket, garantálva a felhőtlen szórakozást.

 

Szintén a gyermekek voltak a főszereplői pénteken a Szalontai Napok hivatalos megnyitását jelentő felvonulásnak. A parádé a városalapító emlékműtől a rendezvénytérig tartott, tánccal, jókedvvel jelezve a várható felhőtlen szórakozást.

 

A rendezvénytéren, ahol árusok sora kínálta mi szem s szájnak ingere, a színpadon sorra követték egymást a fellépők, táncosok, énekesek, a legkisebb gyermekektől a leghíresebb művészekig.

 

Minden műfajból kapott ízelítőt a közönség, volt népzene és könnyűzene, klasszikus tánc és akrobatikus elemek, szólóénekesek és együttesek.  

Fotó: Tanka László

Miközben a téren a hangerők domináltak, a kultúrház udvarán a gulyásfőző-versenynek köszönhetően finom ízekkel kínálták a közönséget.

 

A lovaspályán fogathajtók vetélkedtek, volt motoros bemutató, repülőmodellező verseny, de találtak látnivalót az ökölvívás, a kosárlabda vagy a foci kedvelői is.

 

A városnapi rendezvény fő műsora idén is a koncertek sora volt, melyen több ezer ember szórakozott, az ünnepi lezárásról pedig a tűzijáték gondoskodott.

Fotó: Tanka László

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában