Programajánló

2023.06.22. 17:32

Hétvégi koncertkavalkád a 11. Szent László Napokon

Idén sem kell csalódniuk a minőségi könnyűzenei koncertekre vágyóknak, lesz miből válogatniuk a vasárnap záruló 11. Szent László Napokat csúcsra járató hétvégén. Mutatjuk a koncertprogramot.

Fotó: Nagy Noemi

Június 23., péntek, 19 óra – Stevie Ker. Helyszín: nagyváradi vár, nagyszínpad. A Stevie Ker együttes 2019-ben alakult Nagyváradon. A zenekar a klasszikus rock, a pop és a blues elemeit ötvözi, hogy – mint fogalmaznak – friss és magával ragadó hangzást alkosson. Az együttes főként saját dalokkal lép fel, de néha felcsendül néhány ismertebb dal feldolgozása is.
21 óra – Charlie és a Charlie Band: Az légy, aki vagy! Helyszín: nagyváradi vár, nagyszínpad. Charlie tavaly október 28-án töltötte be a 75. életévét. Ebből a jubileumi alakalomból indult útjára a turné, amely tartalmát tekintve egyfajta összegzése annak az életműnek, amellyel évtizedek óta elkápráztatja nemcsak legszűkebb – igencsak népes – rajongótáborát, hanem mindenkit, aki az igényes zenét szereti.
Június 24., szombat, 18 óra – Bordó Sárkány. Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar. A középkori hangulatba ültetett dalok a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg.
19 óra – Zenevonat Szuperkoncert az LGT Sztárjaival. Helyszín: nagyváradi vár, nagyszínpad. Somló Tamás sajnálatos halála után az LGT tagjai bejelentették, hogy mint LGT már nem koncerteznek együtt, viszont a Zenevonat Szuperkoncerteken két eredeti előadó művészetét is élvezhetik a rajongók.
21 óra – Best of Geszti Péter. Helyszín: nagyváradi vár, nagyszínpad. Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy… Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és fantasztikus zenészekből álló csapata az igényes funky-tól a stadionrepesztő rapslágerekig sokféle izgalmas produkcióval szórakoztatja közönségét 2023-ban is.
22.30 óra – eMStreet. Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar. A magát nagyváradi indie rock bandaként meghatározó eMStreet rock- és popdalokat, feldolgozásokat és saját számokat is játszik.
Június 25., vasárnap, 16 óra – Retropercek Csonka Andrással. Helyszín: nagyváradi vár, F épület. Csonka András a 90-es évek egyik legismertebb televíziós alakja. A közel másfél órás műsorában a számos színházi szerep és filmes emlék felidézése egy kellemes retro sztorizásnak hat, amit videóbejátszások és dalok sora tesz színessé.
17 óra – Honfi és Petrovics zenekar: Petőfi-átiratok dalokban. Helyszín: nagyváradi vár, Fejedelmi udvar. A Petőfi Kulturális Ügynökség névadója születésének bicentenáriuma alkalmából kortárs költőket kért fel egy-egy Petőfi-vers újragondolására. Az elkészült parafrázisokból később dalok születtek, melyek a jazz, a blues és a popzene eszközeivel hozzák közelebb egyik legnagyobb költőnk verseit a mai közönséghez.
19 óra – Rius & Band. Helyszín: nagyváradi vár, nagyszínpad. A kizárólag saját számokat játszó csapat végleges felállása 2022 novemberére alakult ki. Azóta számos saját szerzeménnyel büszkélkedhetnek, egy albummal és rengeteg készülőben lévő projekttel.
21 óra – Bikini. Helyszín: nagyváradi vár, nagyszínpad. Fokozott érdeklődés övezi a Bikini idei koncertjeit. A méltán híres együttes a Papp László Budapest Sportarénában megtartott május 5-ei Bikini 40 jubileumi koncert után Nagyváradon is nagyszabású koncertet ad a Szent László Napok záró momentumaként. /5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában