Barangolás Európában

2023.06.12. 16:45

Fotókiállítást nyitottak meg a megyei könyvtárban

A Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület szervezésében egy látványos fotótárlatot nyitottak meg péntek délután a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtárban.

Törő Enikő

A kiállítás tulajdonképpen András Attila egyesületi tag, fotográfus első egyéni kiállítása, mely a Barangolás Európában címet viseli. A megnyitóünnepségen Mészáros Varga Erzsébet, a kiállítás kurátora és Viktor József, az egyesület sajtó- és médiareferense köszöntötte a kiállítót és az érdeklődőket. 

 

A tárlat anyagát maga a fotós mutatta be. Mint elmondta, két éve kezdett el fotózni, s ez az első komolyabb anyaga, melyből élete első egyéni kiállítása is megnyílt. A képeket utazásai során készítette, ahogy azt a cím is jelzi. Fotózott Svájcban, Olaszországban, Németországban, Törökországban, Magyarországon, Csehországban, Szerbiában, Szlovákiában, Franciaországban stb. Hozzátette, hogy az volt a célja, hogy benyomásokat adjon át az érdeklődőknek képein keresztül, épületeket, utcákat és tájakat kapott lencsevégre. A legérdekesebb élményként azt emelte ki, amikor a Mont Blanc csúcsra felérve fotózott, mely közel 4810 méteren van.

A megnyitón közreműködött Kocsán Dávid Eduárd, a nagyváradi Művészeti Líceum diákja, felkészítő tanára Ichim Bozsódi Beáta volt. A kiállítás tehát a könyvtár előterében tekinthető meg június 17-ig, hétfőtől péntekig 8-19 óra között és szombaton 9-13 óra között.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában